Δευτέρα, 6 Απριλίου

Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Ζακύνθου : Όλοι στην κλαδική απεργία 11 Δεκέμβρη

image_pdfimage_print

ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ!!!

            Το ΔΣ του σωματείου μας αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση να συμμετέχει στην 24ωρη κλαδική απεργία που προκηρύχθηκε από την ΟΤΟΕ για την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη.     

       Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους μας από την τράπεζα Πειραιώς, την Alphabank, την Εθνική, που συμμετείχαν στην απεργία και τις κινητοποιήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και τις πιέσεις.            

         Τα τελευταία χρόνια έχουμε όλοι βιώσει την ένταση της επίθεσης των τραπεζιτών στα εργασιακά μας δικαιώματα. Η εντατικοποίηση της εργασίας, η πίεση για να πιαστούν οι στόχοι, η τρομοκρατία, οι εθελούσιες, οι αποσχίσεις έχουν γίνει καθημερινότητα για όλους εμάς τους εργαζόμενους στον τραπεζικό κλάδο. Η αντεργατική πολιτική και οι νόμοι τόσο των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ όσο και την ΝΔ σήμερα δίνουν πολύτιμα εργαλεία στο τραπεζικό κεφάλαιο ώστε να τσακίσει περαιτέρω τα δικαιώματα μας.                                      

        Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τόσο στην Πειραιώς, με τις απολύσεις των 24 συναδέλφων μας, όσο και σε Alphabankμε τις γνωστές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας για απόσχιση του τμηματος<<κόκκινων>> δανείων είναι σίγουρο ότι θα γενικευθεί αν δεν αντιδράσουμε μαζικά και οργανωμένα.         

               Η ηγεσίας της ΟΤΟΕ (ΠΑΣΚΕ,ΔΑΚΕ) προετοίμασε το έδαφος ώστε οι εργαζόμενοι να <<πιαστούμε στον ύπνο>> κάνοντας παζάρι με τους τραπεζίτες μέσα σε κλειστά γραφεία για το τι θα χάσουμε οι εργαζόμενοι στον κλάδο.         

    Καλούμε όλους τους συναδέλφους στο νησί να ξεπεράσουν το φόβο και τη μοιρολατρία και να συμμετέχουν μαζικά στην αυριανή πανελλαδική κλαδική απεργία. Μόνο ο μαζικός και αποφασιστικός αγώνας σήμερα και όχι αύριο μπορεί να σταματήσει την επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι τραπεζίτες στα δικαιώματα μας. Από τη μεριά τους είναι αποφασισμένοι να πιάσουν το στόχο των 4.000 απολύσεων μέχρι το τέλος του 2021 και τη γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας. Είναι στο χέρι μας να τους αποδείξουμε το αντίθετο.           

    Σήμερα με συσπείρωση στο κλαδικό συνδικάτο μας στο νησί να υπάρξει μαζικός αγώνας για να μην περάσουν τα σχέδια τους. Καλούμε κάθε συνάδελφο ξεχωριστά και όλους μαζί να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στις αντεργατικά σχέδια των τραπεζών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/12

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΧΙΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 

Comments are closed.