Τρίτη, Απρίλιος 20

Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Ν. Ζακύνθου : Καμία απόλυση συναδέλφου από την Τράπεζα Πειραιώς

0
image_pdfimage_print

Η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς συνεχίζοντας την αντεργατική στρατηγική της προχώρησε χθες 2/12 σε 24 απολύσεις εργαζομένων του πρώηνRBU (αρμόδιο τμήμα κόκκινων δανείων).  Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είχαν απορρίψει τις πιέσεις της τράπεζας, αρνούμενοι να δεχτούν αλλαγή σύμβασης και μεταφορά τους στην εταιρεία “Intrum” που ανέλαβε τα ‘’κόκκινα’’ δάνεια ή ακόμα και τοποθέτηση τους σε άλλες υπηρεσίες της τράπεζας κυρίως στην επαρχία.              

Καθόλου δεν μας ξαφνιάζει η ενέργεια αυτή της τράπεζας Πειραιώς καθώς και στο παρελθόν πρώτη πάντα εφάρμοζε αντεργατικές ρυθμίσεις, αξιοποιώντας στο έπακρο τους νόμους των μνημονίων. Εκφράζει άλλωστε συνολικά την απαίτηση των τραπεζιτών για μείωση του κόστους εργασίας, συμπίεση των εργασιακών δικαιωμάτων, εντατικοποίηση της εργασίας. Τη <<συνταγή>> μάλιστα της απόσχισης υπηρεσιών έχουν δοκιμάσει και θα συνεχίζουν να εφαρμόζουν όλες οι τράπεζες. Με άλλα λόγια ανοίγει η όρεξη στους τραπεζίτες και για άλλες απολύσεις, για μεγαλύτερο πετσόκομμα των δικαιωμάτων μας.                                                   

Τεράστιες είναι φυσικά και οι ευθύνες της ηγεσίας της ΟΤΟΕ που έχει καλλιεργήσει τη λογική της αναμονής, του εφησυχασμού και του μικρότερου κακού. Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός στις τράπεζες μιλάει ακόμα για νίκες, διασφάλιση της εργασίας τη στιγμή που οι αποσχίσεις και οι εθελούσιες κάτω από πίεση είναι καθημερινότητα σε όλο τον κλάδο.                       

 Το κλαδικό μας συνδικάτο στηρίζει τους αγώνες των συναδέλφων στην τράπεζα Πειραιώς και εκφράζει την αλληλεγγύη του. Καλούμε όλους τους συναδέλφους στο νησί να μην περιμένουν τίποτα από την ηγεσία της ΟΤΟΕ που παζαρεύει τη ζωή μας μέσα σε κλειστά γραφεία, μακριά και έξω από τους χώρους δουλειάς. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και απαιτείται συσπείρωση γύρω από το σωματείο μας, μαζικός συλλογικός αγώνας που θα βάλει φρένο στα σχέδια των  τραπεζιτών.            

    Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων και διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας.

Για τη Διοίκηση

Share.

Comments are closed.