Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Ν. Αττικής : Η θέση μας είναι στο πλευρό των παιδιών μας και των μαθητών όλης της χώρας!

Δημοσιεύτηκε στις

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ –ΑΣΦΑΛΗ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Χαιρετίζουμε τους μαθητές σε όλη την Ελλάδα που αυτές τις μέρες βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις αναδεικνύοντας τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία τους, ενώνοντας τη φωνή τους με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους.

Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση που επιστρατεύει εισαγγελείς, αστυνομία, τοπικούς παράγοντες και άλλους πρόθυμους για να τρομοκρατήσει τους μαθητές, να καταστείλει τους αγώνες τους και να ποινικοποιήσει τις δικαιολογημένες ανησυχίες τους και τις διεκδικήσεις τους που πυροδοτούνται από την δική της πολιτική.

Η συντονισμένη συκοφάντηση των αγώνων τους και η προσπάθεια της Κυβέρνησης να τους ταυτίσει με περιθωριακές φωνές περί άρνησης της μάσκας δεν μπορούν να επισκιάσουν τα δίκαια αιτήματα των μαθητών για ασφαλή σχολεία, για μέτρα προστασίας, για προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, για 15 μαθητές ανά τάξη κ.α. που αποκτούν επιτακτικό χαρακτήρα σε συνθήκες πανδημίας.

Οι μαθητές ξέρουν καλά ότι μόνο η χρήση της μάσκας δεν είναι αρκετή αν δεν παρθούν ταυτόχρονα όλα τα απαραίτητα μέτρα. Γιατί γνωρίζουν από πρώτο χέρι πώς είναι να κάνεις μάθημα σε 25 μελή τμήματα, σε κοντέινερ και σε υπόγειες αίθουσες. Πώς είναι να κάνεις μάθημα χωρίς καθηγητές σε βασικά μαθήματα, χωρίς επαρκή αριθμό καθαριστριών στα σχολεία τους, χωρίς καμία πρόβλεψη σε περίπτωση κρουσμάτων που αυξάνονται μέρα με τη μέρα στα σχολεία.

Όλα αυτά τα γνωρίζει και η Κυβέρνηση και προσπαθεί μάταια να τα «κουκουλώσει» πίσω από το μέτρο της μάσκας ακόμα και με «επιστημονικές» απόψεις ότι δεν έχει και μεγάλη διαφορά αν είναι 25 ή 15 μαθητές σε μια τάξη. Για αυτό επιλέγει την συκοφαντία και την καταστολή!

Οι μαθητές όμως δεν τρομοκρατούνται, δεν φιμώνονται, όπως δεν τρομοκρατείται και το ταξικό εργατικό κίνημα, όσους νόμους κι αν ψηφίσουν, όσα μέτρα κι αν πάρουν.

Η θέση μας είναι στο πλευρό των παιδιών μας και των μαθητών όλης της χώρας!

Περισσότερα

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Αποφάσεις συνεδρίασης διοικητικού συμβουλίου

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Την Πέμπτη 8-1-2026 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α. με παρόντα τα 21 από...

Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας: Να ανακληθεί η ποινή στον στρατιώτη Μάνο Παπαγεωργίου

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλει την επιβολή της κατάπτυστης πειθαρχικής ποινής φυλάκισης 25...

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου: Για την απόλυση του προέδρου του Σωματείου Ξενοδοχείου Capsis Astoria

Πάρτε πίσω την άδικη και εκδικητική συνδικαλιστική απόλυση του προέδρου του προσωρινού ΔΣ του...