Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Ν. Αττικής: Για την παραπομπή σε δίκη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο μας καταγγέλλει την Κυβέρνηση για την παραπομπή σε δική της προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Αφροδίτης Ρέντζιου με την αιτιολογία της μη συμμόρφωσης στο νομό περιορισμού των διαδηλώσεων για την προστασίας της δημόσιας υγείας, τον Απρίλη του 2020.

Ήταν τότε που οι υγειονομικοί απέδειξαν ότι «κάτω από τις μάσκες έχουν φωνή», διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, προχωρώντας σε μια επιτυχημένη αλλά και συμβολική κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο με τις ιατρικές ποδιές τους, που η φωτογραφία τους είχε κάνει το γύρω του κόσμου, δίνοντας δύναμη σε χιλιάδες εργαζόμενους.

Ήταν τότε που ενώ τα νοσοκομεία και συνολικά το σύστημα υγείας κατέρρεαν σαν χάρτινος πύργος,  η κυβέρνηση με την εργοδοσία με πρόσχημα την πανδημία, έψαχναν τρόπους να «θάψουν» εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες για να ξεμπερδεύουν μια και καλή με τους αγώνες και το ταξικό κίνημα. Τότε ψηφίστηκε και ο περιβόητος νόμος Χρυσοχοΐδη με τον οποίο διώκεται η συνάδελφος.

Δεν τα κατάφεραν και ούτε θα τα καταφέρουν όσους Χρυσοχοΐδηδες και Χατζηδάκηδες και αν επιστρατεύσουν!

Οι εργαζόμενοι με τα Σωματεία τους θα ακυρώσουν στη πράξη τα σχέδια τους με την δύναμη του αγώνα και της αλληλεγγύης.

Θα δώσουν την μαζική και αποφασιστική τούς απάντηση στην Πανελλαδική Απεργία στις 9 Νοέμβρη κόντρα συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας.

Περισσότερα

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών : Επανήλθε ανανεωμένο το site του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Στον αέρα βρίσκεται πλέον η ανανεωμένη ιστοσελίδα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στη ίδια διεύθυνση...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης: Κάλεσμα στη σύσκεψη στις 12 Νοέμβρη στον κινηματογράφο STUDIO

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης “Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ”: Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγωνιστές

ΝΤΡΟΠΗ!  Σέρνουν στα δικαστήρια τον πρόεδρο της ΕΝΕΔΕΠ, για την κινητοποίηση στο λιμάνι ενάντια...