ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΡΑ!
Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑSSINAKIS S.A. ΑΠΟΛΥΕΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ
Το Σωματεiο μας καταδικάζει την συνδικαλιστική και εκδικητική απόλυση της συναδέλφου Ελευθερiας Κατσακου, μέλους της ελεγκτικής επιτροπής του συνδικάτου μας, από την ΚΑΣΣΙΝΑΚΗΣ Α.Ε. και απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψη με τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας σε σχέση με την υγεία της εργαζόμενης.
Η εργοδοσiα της ΚΑΣΣΙΝΑΚΗΣ Α.Ε. προτιμάει να απολύσει την συναδέλφισσα μας για την αγωνιστική στάση της ενώ ταυτόχρονα γνωρίζει την επικίνδυνη κατάσταση μέσα στο εργοστάσιο και επιλέγει να μην κάνει τίποτα για να προστατέψει την υγεία και την ζωή των συναδέλφων μας!
Στο παρελθόν στο συγκεκριμένο εργοστάσιο έχουν υπάρξει αρκετές καταγγελίες εργαζομένων προς το συνδικάτο μας για τις συνθήκες που επικρατούν.
- Για σοβαρές ελλείψεις ώς και σε ορισμένες περιπτώσεις ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας των εργαζομένων. Κακοσυντηρημένες μηχανές που βγάζουν προβλήματα τα οποία εκτός των άλλων εκθέτουν σε κινδύνους την υγεία των εργαζομένων. Εκτεθειμένα καλώδια και ανύπαρκτος εξαερισμός, έλλειψη βιομηχανικών δαπέδων, κακοτεχνίες και ακατάλληλες υποδομές, σε κτίριο που οδηγούν σε ” ατυχήματα” που πλέον είναι όλο και συχνότερο.
- Δεν παίρνονται στοιχειώδη μέτρα για την εργασία με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να σηκώνουν βάρη που οδηγούν σε μεγάλες καταπονήσεις. Γίνονται βαριές χειρωνακτικές εργασίες από γυναίκες εργάτριες. Εμφανίζονται προβλήματα στην υγεία των εργαζομένων τα οποία είναι αποτέλεσμα των συνθηκών εργασίας και θέτουν ζήτημα επαγγελματικών ασθενειών.
Oλα αυτά σε μια βιομηχανiα που μετράει μεγάλα κέρδη και προτιμάει να απολύσει μια εργάτρια λόγω της δράσης της για τα στοιχειώδη και αυτονόητα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων, από το να αγοράσει τα κατάλληλα μέσα για να απαλλαχθούν οι εργάτες από τη βαριά σωματική καταπόνηση στην παραγωγή.
Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι δουλεύουν με πολύ χαμηλούς μισθούς, στις συνθήκες που αναφέραμε, χωρίς να έχουν πάρει ουσιαστική αύξηση στους μισθούς τους εδώ και αρκετά χρόνια, με μισθούς πολύ κατώτερους ακόμα και από άλλες επιχειρήσεις του κλάδου.
Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της εγκληματικής πολιτικής πως για τους βιομηχάνους τα κέρδη τους είναι πιο σημαντικά από την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων. Μια πολιτική που ενισχύθηκε ιδιαίτερα με τους μνημονιακούς νόμους, την στηρίζει και ενισχύει όλο και περισσότερο η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και όλες οι προηγούμενες με τα κόμματα που κυβέρνησαν.
Απαιτούμε να παρθεί άμεσα πiσω η απόλυση!
Καλούμε κάθε εργαζόμενο στην ΚΑΣΣΙΝΑΚΗΣ Α.Ε. να οργανωθεί στο Σωματείο μας. Έτσι είμαστε πιο δυνατοί, Έτσι γινόμαστε εμείς το φόβητρο για την εργοδοσία !
Καλούμε τους συναδέλφους να παλέψουμε όλοι μαζί για το δικαίωμά μας να διεκδικούμε, να οργανωνόμαστε μέσα στο χώρο δουλειάς μας, να παλεύουμε για δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρέπεια όπως έκανε και η συναδέλφισσα.