Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Ν. Αττικής: Καταγγελία για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και την παραπομπή τη​ς προέδρου της ΟΕΝΓΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Το σωματείο μας καταγγέλλει την παραπομπή σε δίκη στις 28/11/2022 -της προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και στελέχους του ΚΚΕ-συναδελφισσας Αφροδίτης Ρέτζιου. Η συναδέλφισσα κατηγορείται με βάση το νόμο “Χρυσοχοΐδη» για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, ότι “αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις” των αστυνομικών σε κινητοποίηση τον Σεπτέμβρη του 2020,«όταν της υπεβλήθη σύσταση να μην καταλάβουν οι διαδηλωτές το οδόστρωμα».

Πρόκειται για την πρώτη δίκη με βάση τον αντιδραστικό και αυταρχικό αυτό νόμο, που αφορούσε την απαγόρευση και καταστολή κινητοποιήσεων των υγειονομικών κι άλλων εργαζομένων που αγωνίζονταν για μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Για μας είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να εκφραστεί πλατύ κύμα αλληλεγγύης από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα όλης της χώρας, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να «τσακιστεί» κάθε προσπάθεια εφαρμογής αυτού του νόμου εκτρώματος.

Αποφασιστικά να πάρουν την απάντηση που πρέπει οι μηχανισμοί κράτους και εργοδοσίας: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ! Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η οργή και η δυσαρέσκεια μεγαλώνει για την αντιλαϊκή πολιτική της τωρινής αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που μας φόρτωσαν και συνεχίζουν να φορτώνουν με ασήκωτα βάρη όπως πανάκριβο ρεύμα και καύσιμα, είδη πρώτης ανάγκης που έγιναν «είδη πολυτελείας», ενοίκια βίλας για γκαρσονιέρα και μας καταδικάζουν με μισθούς πείνας, εμείς θα συνεχίσουμε να πάμε ΚΟΝΤΡΑ.

Ξεχωριστό μήνυμα στήριξης πρέπει να δοθεί ιδιαίτερα για τον αγώνα τον υγειονομικών ο οποίος ποινικοποιείται στο πρόσωπο της συναδελφισσας, ενός τμήματος εργαζομένων δηλαδή που δίνουν ηρωικό αγώνα όλο αυτό τον καιρό μέσα και έξω από τα νοσοκομεία για να θωρακίσουν την υγεία του λαού.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε συνδικαλιστή με την στάση του και την πρωτοπόρα δράση σε κάθε χώρο δουλειάς, να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές και να στείλει μήνυμα μη «συμμόρφωσης» με την αντιλαϊκή πολιτική, μήνυμα σύνταξης με τον αγώνα για μια ζωή με αξιοπρέπεια, οργανώνοντας την αντεπίθεση μέσα από τα σωματεία και μαζικές διαδικασίες, δίνοντας παλλαϊκά χαρακτηριστικά στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Περισσότερα

Συλλυπητήρια στον συνάδελφό & πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στον...

Ψήφισμα σωματείων ενάντια στην απόλυση συνδικαλιστή στην “Ηλεκτροδυναμική”

Καταγγέλουμε στους εργαζόμενους της πόλης την κατάπτυστη στάση της εργοδοσίας της «Ηλεκτροδυναμικής», υπεργολάβου στα...

H ΔΑΣ για τις εκλογές στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου – Διπλασιασμός σε ψήφους,ποσοστά και έδρες

Η ΔΑΣ ΝΤ ΑΔΕΔΥ χαιρετίζει τους αντιπροσώπους που ενίσχυσαν διακριτά το ψηφοδέλτιο και διπλασίασαν...