Σωματείο Αθηναϊκής Ζυθοποιίας : Αποφάσεις από την συνάντηση 3 σωματείων

Δημοσιεύτηκε στις

Το σωματείο μας συναντήθηκε με τις διοικήσεις των άλλων δύο σωματείων (Θεσσαλονίκης και Πάτρας) στη Λαμία στις 18/6/2020, για να καθορίσουμε την στάση μας για την υπογραφή της επιχειρησιακής μας σύμβασης.

Επειδή η πρόταση που κάναμε στην διοίκηση της εταιρείας ήταν επέκταση της υπάρχουσας σύμβασης μέχρι τέλους του χρόνου, που είναι και το ελάχιστο και ανταποκρίνεται στη σημερινή πραγματικότητα και συγκυρία, θα έπρεπε ήδη η διοίκηση να έχει ανταποκριθεί και όχι να έρχεται με απαιτήσεις, προτείνοντας ανατροπές σε όρους συμβάσεων προηγούμενων ετών.

Μετά τα όσα έχουμε υποστεί σαν εργαζόμενοι, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε οποιαδήποτε απόπειρα περικοπής η κατάργησης παροχών – δικαιωμάτων μας.

Οι απαιτήσεις που εξέφρασε η διοίκηση, είναι να κοπούν :

Η παροχή κιβωτίων μπύρας
Η παιδική γιορτή
Οι κατασκηνώσεις
Τα χρήματα των εκδρομών
Τα προϊόντα Χριστουγέννων (μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη, δωροεπιταγές κλπ.).
Τα εκτός έδρας πωλητών και όσων εργαζομένων δουλεύουν εκτός έδρας
Το μπόνους, ακόμη και όταν έχει κερδοφορία, καταργώντας την σύμβαση που η ίδια έχει υπογράψει.

Μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλεί, γιατί πολύ γρήγορα το σύνθημα της ότι όλοι μαζί να ξεπεράσουμε την κρίση της πανδημίας, ξεθώριασε και μετατράπηκε σε όλοι μαζί, αλλά το λογαριασμό στους εργαζόμενους.

Η απόφαση και των τριών σωματείων είναι, ή συμφωνούμε για επέκταση της υπάρχουσας σύμβασης μέχρι τέλος του χρόνου, που είναι και το ελάχιστο, ή θα καταθέσουμε καινούργιο πλαίσιο διεκδίκησης υπογραφής επιχειρησιακής σύμβασης.

Τα σωματεία θα αποστείλουν κοινή επιστολή στην εταιρία, ζητώντας άμεσα συνάντηση- συζήτηση με θέμα το αίτημα μας για επέκταση της υπάρχουσας σύμβασης.

Συνάδελφοι, μέχρι σήμερα, έχουμε καταβάλει πάρα πολλές προσπάθειες στη δουλειά μας και στη ζωή μας. Τώρα έρχεται και η σειρά της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας και του αύριο όλων μας.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: 12 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής

Συμπληρώνονται δώδεκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζί εγκληματίες της...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Όλοι 1η Οκτώβρη στην Απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση 10πμ στην πλ. Δημοτικού Θεάτρου

ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΟΚΤΩΒΡΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ Το Εργατικό Κέντρο καλεί όλους τους εργαζόμενους του...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων : Οι ανάπηροι σε κίνδυνο

Οι ανάπηροι σε κίνδυνο!!! Μία νέα και χειρότερη σχολική χρονιά και στην ειδική αγωγή ξεκίνησε...