Σωματεία – Σύλλογοι Θάσου : Να παρθεί πίσω η απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας των αγροτικών ιατρείων

0
image_pdfimage_print

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΡΩΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ.

Η απόφαση για την αναστολή της λειτουργιάς των αγροτικών ιατρείων της Θάσου έρχεται ως συνέχεια της πολιτικής που ακλουθεί η κυβέρνηση όλη την περίοδο της πανδημίας της υποβάθμισης της ΠΦΥ με αποκλειστικό κριτήριο την  περικοπή δαπανών .

Μια πολιτική που αφήνει αθωράκιστα και υποστελλόμενα τα νοσοκομεία παίζοντας κορόνα γράμματα την υγεία την ζωή μας, έρχεται τώρα και αναστέλλει την λειτουργία των αγροτικών ιατρείων αναγκάζοντας τους χρονίως πάσχοντες ΑΜΕΑ και ηλικιωμένους και συνολικά οι κάτοικοι του νησιού να αναγκάζονται να πηγαίνουν στα ιδιωτικά ιατρεία. Την ίδια στιγμή παραμένουν οι σοβαρές ελλείψεις  στο κέντρο υγείας της Θάσου, σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, σε μέσα ατομικής προστασίας. Η μονάδα τεχνητού νεφρού ένα πάγιο αίτημα του λαού της Θάσου σκοντάφτει στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την ενίσχυση των εφοπλιστών των επιχειρηματικών ομίλων και των εξοπλισμών που δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της χώρας.

Αντί για στελέχωση και αναβάθμιση των δημοσίων μονάδων υγείας με μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών εφαρμόζεται η πολιτική των μετακινήσεων από μονάδα σε μονάδα .

Σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας που καθημερινά μετράμε και στο νησί δεκάδες κρούσματα ,με διασωληνωμένους και νεκρούς η κυβέρνηση συνεχίζει να τα ρίχνει όλα στην <<ατομική ευθύνη >>για να κρύψει τις δικές της.

Η κυβέρνηση φέρνει ακέραιη την ευθύνη για τη μεγάλη διασπορά στο νησί . Τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς είναι ανύπαρκτα, τα σχολεία άνοιξαν με χειρότερους Όρους από πέρσι με πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του ιού χωρίς το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό και επιπλέων καθαρίστριες, με 27 μαθητές ανά τμήμα  σε αίθουσες κλουβιά, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν ολόκληρα σχολεία κλειστά στο νησί λόγο της πολιτικής των συγχωνεύσεων.

Δυο χρόνια τώρα δεν προχωρά στις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού  υγειονομικών στο Κέντρο Υγείας του νησιού   αντίθετα προχώρησε σε αναστολή υγειονομικών.

Η κυβέρνηση όχι μόνο επιμένει στην πολιτική της<< ατομικής ευθύνης>> προς τους εργαζόμενους και το λαό ,προσπαθώντας να απαλλαγεί από τις τεράστιες δικές της εύθηνες για τα εγκληματικά ανεπαρκή μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά τώρα έρχεται να επιβάλει και χρηματική τιμωρία στο λαό 100ευρο το μήνα άνω των 60 ετών σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί στοχεύοντας στους συνταξιούχους και στον<< κοινωνικό αυτοματισμό>>.

Η Κυβέρνηση αποδείχνεται πολιτικός αρνητής της ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας το υπονομεύει ακόμη περισσότερο με νέες περικοπές των δαπανών στην υγεία στον κρατικό προϋπολογισμό προς όφελος των ιδιωτών επιχειρηματιών . Αποδείχνεται πολιτικός αρνητής μιας πλατιάς ,οργανωμένης ,στα πλαίσια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καμπάνιας πειθούς των διστακτικών λαϊκών ανθρώπων για τον εμβολιασμό.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι  να εντείνουμε τον αγώνα μας, σε αυτό τον δρόμο καλούμε και  όλα τα υπόλοιπα σωματεία αλλά και συλλόγους και φορείς ,να στείλουμε το δικό μας αγωνιστικό πρόστιμο στην κυβέρνηση.

Διεκδικούμε :

Εδώ και τώρα να ανακληθεί η απόφαση της 4ης ΥΠΕ για το κλείσιμο των αγροτικών ιατρείων του νησιού.

Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας  τα αγροτικά ιατρεία του νησιού, καθώς και το νοσοκομείο καβάλας και το ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό .Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Να  ξεκινήσει άμεσα  η διαδικασία υποδομής για εγκατάσταση μονάδας τεχνητού νεφρού  στο Κέντρο Υγείας Θάσου, καθώς και η στελέχωση της με μόνιμο προσωπικό. Πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση των δημοσίων μονάδων υγείας αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό για σύγχρονες ,απολύτως δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλο το λαό.

Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με εξαντλητική προσωπική ενημέρωση ,πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων ,στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το απαράδεκτο τιμοκρατικό μέτρο της επιβολής προστίμου 100ευρω το μήνα  για  τους ανεμβολιασμένους άνω των 60ετων.

Να παρθούν πίσω τα σχέδια για το <<νέο ΕΣΥ>> της κυβέρνησης.

Αποσυμφόρηση των τμημάτων των σχολείων 15 μαθητές ανά τμήμα.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΘΑΣΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΛΛΗΡΑΧΗΣ-ΘΑΣΟΥ

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΟΓΟΣ ΘΑΣΟΥ                                

 

Share.

Comments are closed.