Σωματεία – Σύλλογοι Ν. Θάσου : Καταγγελία για τις απολύσεις εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας

0

Καταγγέλλουμε την προκλητική και απαράδεκτη στάση της <<Energan>>για την εκδικητική απόλυση 24 εργαζομένων στα πετρέλαια καβαλάς ,ανάμεσα τους και όλο το ΔΣ του σωματείου.

Με την νεα προκλητική και απαράδεκτη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων ,η εργοδοσία <<Energan>> αποθερισμένη από την διαχρονική στήριξη όλον των κυβερνήσεων κλιμακώνει την επίθεση της με στόχο να τρομοκρατήσει να διαιρέσει τους εργαζόμενους  ώστε να κάμψει την αγωνιστική τους στάση για να επιβάλει τα σχέδια της που ξεδίπλωσε το προηγούμενο διάστημα  για, απολύσεις ,μειώσεις μισθών εντατικοποίηση της δουλειάς υπονόμευση των συνθηκών  ασφάλειας και υγιεινής ,της προστασίας του περιβάλλοντος .

Ο νόμος έκτρωμα Χατζιδάκι αποδεικνύεται ότι μετατρέπει τους χώρους δουλειάς σε κάτεργα που επικρατεί η εργοδοτική ασυδοσία ο αυταρχισμός με στόχο τα υπερκέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που πατεί στα τσακισμένα δικαιώματα των εργαζομένων .

Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και οργάνωσης ενός ολόκληρου συνδικαλιστικού οργάνου είναι ευθεία βολή στους αγώνες της εργατικής τάξης ,στο δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης και οργάνωσης .

Οι ναυτεργάτες στην πορθμειακή γραμμή καβάλας Θάσου νιώθουν χρόνια στο πετσί τους τέτοιες πρακτικές από τους πλοιοκτήτες .

Ο δίκαιος  αγώνας των εργαζομένων στα πετρέλαια που δίνουν εδώ και μήνες για να μην γίνουν οι σύγχρονοι σκλάβοι για τα κέρδη της <<Energan>> μας αφορά όλους.  Καλούμε το λαό της καβάλας και της Θάσου να καταδικάσει τις εκδικητικές απολύσεις να συμπαρασταθεί και να δείξει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο  αγώνα των εργαζομένων στα πετρέλαια .

Η αλληλεγγύη είναι το τελευταίο μας οχυρό απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση κυβερνήσεων εργοδοσίας .Οργάνωση στα σωματεία  και σε κάθε χώρο δουλειάς για να πάρουμε την ζωή μας πίσω .

                                   

                         ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΘΑΣΟΥ        

                         ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΛΙΡΑΧΗΣ –ΘΑΣΟΥ

                          ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΟΓΟΣ  ΘΑΣΟΥ

                        ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ ΤΟ <<ΚΑΣΤΡΟ>>

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.