Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου

Σωματεία- Σύλλογοι και Φορείς Ν. Ιωαννίνων : Να ποιοι μπορούν να ζωντανέψουν τα πάρκα της πόλης

0
image_pdfimage_print

 

Εκδήλωση για τα μικρά παιδιά από  τα εργατικά σωματεία, το σύλλογο γυναικών (ΟΓΕ) και τον Εμπορικό Σύλλογο Ιωαννίνων.

Να ποιοι μπορούν να ζωντανέψουν τα πάρκα της πόλης

Η συμμετοχή παιδιών και γονέων στην πρωτοβουλία των εργατικών σωματείων, του Συλλόγου Γυναικών και του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων να πραγματοποιήσουν εκδήλωση για τα μικρά παιδιά εχθές το απόγευμα στο Άλσος (Βηλαρά) της πόλης μας, ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Αποδείχτηκε στην πράξη ότι μετά από μήνες εγκλεισμού όλων μας, λόγω της ανευθυνότητας της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας και της διάλυσης κάθε μορφής κοινωνικής ζωής, η ανάγκη οργάνωσης εκδηλώσεων για την αναψυχή της λαϊκής οικογένειας είναι αναγκαία περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Αντίστοιχα η μαζική συμμετοχή των λαϊκών οικογενειών στην εκδήλωση μας επιβεβαιώνει την ανάγκη τα σωματεία να ηγηθούν του αγώνα για σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και της γενίκευσης της διευθέτησης του χρόνου εργασιας. Προοδευτικό δεν είναι να μην βλέπουμε τα παιδιά μας. Διεκδικούμε ελεύθερο ποιοτικό χρόνο για εμάς και τις οικογένειες μας.

Δίνουμε υπόσχεση το επόμενο διάστημα να αναδείξουμε με μεγαλύτερη ένταση την ανάγκη αναβάθμισης των ελεύθερων χώρων στην πόλη μας, να μπει φραγμός στην εγκατάλειψη τους ή στην ανταποδοτική λειτουργία τους. Τους έχουμε πληρώσει, μας ανήκουν. Είναι υποχρέωση του Δήμου να διασφαλίσει την αναβάθμιση τους με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση και να αποδοθούν στους κατοίκους των γειτονιών. Δεσμευόμαστε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή. 

Κάντε κλικ για περισσότερες φωτογραφίες

Μας πεισμώνει η ανταπόκριση των κατοίκων.

«Είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί στο Άλσος τα τελευταία χρόνια, επιτέλους έφυγε η μαστούρα», «ευχαριστούμε, ζωντανέψατε την γειτονιά», «πετύχατε 100% να ζωντανέψετε τα παιδιά μας» είναι μόνο λίγες από τις επισημάνσεις των γονιών και των κατοίκων του Άλσους για την επιτυχημένη εκδήλωση για τα μικρά παιδιά που οργανώθηκε με μεράκι και δημιουργικότητα.

Δεκάδες εθελοντές συνέβαλαν στην ψυχαγωγία και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, με ομαδικό παιχνίδι, χορό και ζωγραφική. Το παιδικό βιβλίο έγινε ανάρπαστο αποδεικνύοντας ότι το «κάψιμο» στο διαδίκτυο δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχουν παιδιά και γονείς που αντιστέκονται. Ευχαριστούμε πολύ τον Αγάπιο Αγαπίου για την εξαιρετική παράσταση με τον Καραγκιόζη σε «νέες περιπέτειες» που ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους. Η λαϊκή μας παράδοση, οι δικοί μας λαϊκοί ήρωες, κόντρα στις «φτηνές» υπερπαραγωγές και τον μιμητισμό, διδάσκουν, διαπαιδαγωγούν χαρακτήρες.

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους γονείς που έκαναν το βήμα, γραφτήκαν στο σωματείο τους. Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή δεν χαρίζεται, κατακτιέται. Δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνει ψηλά το κεφάλι. Καλούμε τους εργαζομένους απ΄όλους τους κλάδους να μας εμπιστευτούνε. Να πιστέψουν στη δύναμη τους. Όλοι μαζί μπορούμε.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων Νικος Εξαρχος και η Δήμητρα Ηλία εκ μέρους του Συλλόγου Γυναικών Ιωαννίνων.

Συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίες μας με τις δωρεάν ημερήσιες εκδρομές στην Λούτσα Πρεβέζης που ξεκινούν αυτή την Κυριακή, με κινηματογραφικές προβολές και τη μεγάλη εκδήλωση Αλληλεγγύης στις 31 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία.

Καλούμε τους Γιαννιώτες να τις στηρίξουν και να τις αγκαλιάσουν. «Κανένας μόνος», οργάνωση στο χώρο δουλειάς, οργάνωση στο σωματείο.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 26510 32513 (9 με 2 μ.μ.)

 

Share.

Comments are closed.