Σωματεία Ν. Θεσσαλίας : 14 Απρίλη στις 6μ.μ. σύσκεψη για την προετοιμασία της πρωτομαγιάς

0

Το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας “Μήτσος Παπαρήγας, ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου & Νέας Ιωνίας και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα της περιοχής μας, για την οργάνωση του αγώνα μας, μπροστά στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να φέρει για ψήφιση το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που αποτελεί επί της ουσίας ένα νέο μνημόνιο που πάει μαζί με την εκταμίευση των “αναπτυξιακών” πακέτων από την ΕΕ.

Το έχουν στα σκαριά εδώ και μήνες αλλά δεν τόλμησαν μέχρι τώρα να το φέρουν για ψήφιση λόγω των αντιδράσεων.

Πρόκειται για ανατροπές του αιώνα που οδηγούν στο μεγαλύτερο ξεζούμισμα των εργαζομένων, το παραπέρα φτήνεμα της εργατικής δύναμης, στην ένταση της εκμετάλλευσης με την επέκταση της ευέλικτων εργασιακών σχέσεων και στο επιπλέον χτύπημα συνδικαλιστικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Προκλητικά η κυβέρνηση μιλά για… «εκσυγχρονισμό», την ώρα που γυρίζει τους εργαζόμενους τουλάχιστον έναν αιώνα πίσω!

Καταργούν το οκτάωρο που κατακτήθηκε με αίμα πριν από 100 περίπου χρόνια, νομοθετούν 10ωρη εργάσιμη μέρα, χωρίς μάλιστα αμοιβή για τις δύο επιπλέον ώρες υποχρεωτικής εργασίας, απαγορεύουν ουσιαστικά την απεργία σε μεγάλους και κρίσιμους για το κεφάλαιο κλάδους και χώρους δουλειάς, νομοθετούν συνολικότερο χτύπημα των συνδικάτων που παλεύουν για τα εργατικά συμφέροντα, εφαρμόζουν πρόσθετα μέτρα που οδηγούν σε παραπέρα μείωση του μέσου μισθού. Ξηλώνουν κάθε κατάκτησή μας, στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, στο σταθερό εργάσιμο χρόνο, στο δικαίωμα στην ξεκούραση.

Δεκατρείς μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας οι εργαζόμενοι όπως και όλος ο λαός μετρούμε χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες ασθενείς από τον κορονοϊό. Η κυβέρνηση, πιστή στην πολιτική της εμπορευματοποίησης της Υγείας, αρνείται να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων και συνολικά του λαού. Αρνείται την πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

Είναι ώρα ευθύνης για κάθε σωματείο, για κάθε τίμιο συνδικαλιστή.

Είναι ώρα να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε την κλιμάκωση της δράσης ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα. Να οργανώσουμε την πάλη για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας, για τον απεργιακό και αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε σε συμμετοχή στη σύσκεψη που θα γίνει αύριο Τετάρτη 14 Απριλίου στις 6:00μμ στον προαύλιο χώρο του Μεταξουργείου Βόλου

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.