Τρίτη, 22 Ιουνίου

Σωματεία Ν. Ρόδου : 16 Μάη 6.30μ.μ. Ανοιχτή σύσκεψη εργατικών σωματείων στο αρψαίο στάδιο

0
image_pdfimage_print

Η κυβέρνηση κατά παραγγελία των μεγαλοεπιχειρηματιών βάζει σε εφαρμογή σχέδιο για τις ανατροπές του αιώνα. Καταργεί 8ωρο και Κυριακάτικη αργία. Αυξάνει τον αριθμό των υπερωριών με το ίδιο κόστος και σχεδιάζει να εφαρμόσει μια σειρά άλλες διατάξεις που θα διευκολύνουν την εργοδοσία να αποσπά περισσότερα κέρδη από την δουλειά μας, που θα μετατρέπουν όμως ακόμη περισσότερο τις ζωές μας σε λάστιχο και θα διαλύσουν τον οικογενειακό μας προγραμματισμό, θα αυξήσουν την ανεργία και θα συμπιέσει ακόμη παραπάνω του ήδη συμπιεσμένους μισθούς μας.

Για να προλάβουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία τις αντιδράσεις μας θεσπίζουν και μια σειρά αντι -εργατικούς  νόμους που θα περιορίζουν την συνδικαλιστική δράση, την απεργία και θα φακελώνουν ψηφιακά τα μέλη των εργατικών σωματείων.

Μια πρώτη απάντηση στο νησί μας δώσαμε μετά και την μαζική συγκέντρωση στις 6 ΜΑΗ αλλά και την πετυχημένη  συγκέντρωση στις 13 Μαη στην πλατεία Κύπρου, στην οποία πήραν μέρος 8  εργατικά σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς.

Για να μην περάσουν όμως οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης – μεγαλοεργοδοσίας απαιτείται περισσότερα σωματεία να πάρουν αποφάσεις και να κινηθούν σε αγωνιστική κατεύθυνση, απαιτείται πιο μαζική συμμετοχή στον αγώνα από τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους. Απαιτείται από όλο το λαό της Ρόδο να βάλει ένα τέρμα στον κατήφορο των εργατικών δικαιωμάτων μέσα στη νέα οικονομική κρίσης που βιώνουμε.

Γι’ αυτό κάνουμε ανοιχτό κάλεσμα για σύσκεψη και συζήτηση προς όλα τα εργατικά σωματεία, προς όλους τους εργαζόμενους που δεν έχουν πάρει την απόφαση ακόμα να οργανωθούν στο σωματείο τους, προς τον λαό της Ρόδου την Κυριακή 16/5 στις 6.30 το απόγευμα στο αρχαίο στάδιο, για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τα επόμενα μας βήματα, πως θα αποκρούσουμε την επίθεση της κυβέρνησης-μεγαλοεργοδοσίας, πως θα εξασφαλίσουμε μέσα στην τουριστική σεζόν τα δικαιώματα μας στην εργασία, αλλά και στην ζωή και πως θα βάλουμε τις βάσεις για μια πιο στέρεα οργάνωση της εργατικής τάξης στο νησί μας.      

Τα Σωματεία που συμμετέχουν ως τώρα:

  • Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Ρόδου
  • Σωματείο Εργαζομένων Miramare
  • Σωματείο Εργαζομένων Amilia Mare
  • Σωματέιο Εργαζομένων Sheraton
  • Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ
  • ΤΔΕ CTS  (πρώην ΠΕΤ-ΟΤΕ)
  • Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου
Share.

Comments are closed.