Δευτέρα, 26 Ιουλίου

Σωματεία Ν. Πιερίας : Πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας και συγκέντρωση στην πλατεία της Κατερίνης

0
image_pdfimage_print

Με στάση εργασίας και συγκέντρωση στην πλατεία της Κατερίνης στάλθηκε το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι το αντεργατικό τερατούργημα θα πεταχτεί στα σκουπίδια.

Δε θα επιτρέψουμε ούτε εμείς, ούτε τα παιδιά μας να ζήσουν στο νέο εργασιακό μεσαίωνα που ετοιμάζουν κυβέρνηση και εργοδοσία, τόνισε η πρόεδρος του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» και κάλεσε τους εργαζόμενους, τα Σωματεία, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να δώσουνε τη μάχη καθημερινά μέσα στους χώρους δουλειάς για να απορριφθεί στην πράξη το νομοσχέδιο που γυρίζει τους εργαζόμενους ενάμιση αιώνα πίσω.

Η συμμετοχή στην απεργίαενάντια στον νομοσχέδιο έκτρωμα είναι δικαίωμα και υποχρέωση, διαμήνυσε η Κατερίνα Κουρίτα και κατήγγειλε τα κυβερνητικά σχέδια κατασυκοφάντησης των εργαζομένων και καλλιέργειας κοινωνικού αυτοματισμού  για να στραφεί η συζήτηση αλλού και όχι στο αντεργατικό έκτρωμα που θέλει να ψηφίσει.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε και ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Λιτοχώρου, όπου δήλωσε πως η εργατική τάξη και τα σύμμαχα λαϊκά στρώματα θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για ζωή και δουλειά με δικαιώματα μέχρι την τελική νίκη.

Αντίστοιχα ο Ανέστης Τσακαλάκης μέλος του ΔΣ του αγροτικού-κτηνοτροφικού συλλογού Κατερίνης «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» έστειλε αγωνιστικό μήνυμα εκ μέρους των αγροτών που αυτήν την περίοδο βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας την άμεση καταβολή αποζημίωσής τους για τις καταστροφές που υπέστησαν.

Τέλος ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας δήλωσε πως οι συνταξιούχοι θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων και θα παλέψουν στο πλευρό τους έτσι ώστε ο νόμος-έκτρωμα να μείνει στα χαρτιά.

Share.

Comments are closed.