Σωματεία Ν. Μαγνησίας : Άμεση απάντηση στην παρουσίαση του τερατουργήματος για τα δεκάωρα

0
image_pdfimage_print

Τα σωματεία που καλούμε στη σημερινή σύσκεψη στο Μεταξουργείο, προχωράμε στην οργάνωση μηχανοκίνητης πορείας, αύριο Πέμπτη 13/5 στις 6:30 μμ. από το Δημαρχείο, ως άμεση απάντηση στην παρουσίαση από από την κυβέρνηση του νέου αντεργατικού εκτρώματος που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή και το οποίο φέρει κατ’ ευφημισμό τον τίτλο «Για την προστασία της Εργασίας», ενώ ο πραγματικός του τίτλος θα μπορούσε να είναι «Ένας ακόμα νόμος για το ξεζούμισμα των εργαζομένων και το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης».

Από τις μέχρι σήμερα δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και τα σχετικά δημοσιεύματα στον αστικό Τύπο, βασικοί άξονες του αντεργατικού νομοσχεδίου είναι:

  • Η άρση εμποδίων στην επιβολή της 10ωρης και 12ωρης εργασίας, και μάλιστα χωρίς επιπλέον αμοιβή, στο πλαίσιο μιας ακόμα εφαρμογής της «διευθέτησης του εργάσιμου χρόνου», δηλαδή ξηλώματος του 8ώρου, και μάλιστα μέσα από ατομικές συμβάσεις.
  • Η αύξηση του αριθμού των υπερωριών ανά έτος (από 96 στη βιομηχανία και 120 στους άλλους κλάδους σε 150 για όλους) τις οποίες μπορεί να επιβάλει στον εργαζόμενο ο εργοδότης, ως μία ακόμα επιλογή έντασης της εκμετάλλευσης.
  • Το παραπέρα ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας με τη διεύρυνση των κλάδων που θα μπορούν να δουλεύουν τις Κυριακές, όπως φαρμακαποθήκες, εφοδιαστική αλυσίδα, data centers κ.λπ.
  • Η νομιμοποίηση και γενίκευση της τηλεργασίας.
  • Η καθιέρωση της ψηφιακής κάρτας εργασίας.
  • Το παραπέρα χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης, με το φακέλωμα των συνδικάτων, τη δημιουργία μηχανισμών αποτροπής της περιφρούρησης της απεργίας, την καθιέρωση της «Ελάχιστης Εγγυημένης Υπηρεσίας» σε μέρα απεργίας, σε μια προσπάθεια να ακυρώνεται στην πράξη η απεργιακή μάχη των εργαζομένων.
  • Η παραπέρα απελευθέρωση των απολύσεων, αφού απαλλάσσει την εργοδοσία από την υποχρέωση να επαναπροσλάβει παράνομα απολυθέντα εργαζόμενο, δίνοντάς του μια αποζημίωση «αν το επιτρέπει η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης».

Όλοι στο πόδι!

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση, εμείς, άμεσα, πρέπει να προετοιμάσουμε τη δική μας αποφασιστική, μαζική απάντηση.

Υψώνουμε τείχος αντίστασης στα βάρβαρα κυβερνητικά σχέδια. «Είναι ώρα ευθύνης για κάθε σωματείο, για κάθε τίμιο συνδικαλιστή. Είναι ώρα να κλιμακώσουμε τη δράση μας ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα.

Κανείς να μη λείψει από τη σύσκεψη των σωματείων σήμερα Τετάρτη 12/5 στην αυλή του Μεταξουργείου στις 6:30 μμ. και από την μηχανοκίνητη πορεία αύριο Πέμπτη 13/5 στις 6:30 μμ. από το Δημαρχείο.

Τα σωματεία:

Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας “Μήτσος Παπαρήγας”

Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου & Νέας Ιωνίας

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

Share.

Comments are closed.