Σωματεία Ν. Καβάλας : Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών

Δημοσιεύτηκε στις

Πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα η σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών, την οποία οργάνωσαν τα σωματεία οικοδόμων, ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων, επισιτισμού και συνταξιούχων ΙΚΑ 

Την βασική εισήγηση έκανε ο Γιάννης Γιαγκίδης, πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων, στην οποία έβαλε πλευρές από την πείρα των πρόσφατων απεργιακών μαχών και ανέπτυξε τους βασικούς άξονες του ν/σ για την επικουρική ασφάλιση. Σημείωσε ότι χρειάζεται επαγρύπνηση, αφού ήδη εργοδότες στην Καβάλα επιχειρούν να “ανταλλάξουν” υπερωρίες με ρεπό, γεγονός που αποτράπηκε με παρέμβαση του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων.

Παρέμβαση για το περιεχόμενο του ν/σ για την εκπαίδευση και πώς είναι ζήτημα όλου του λαού έκανε η εκλεγμένη δασκάλα στο Ν/Τ της ΑΔΕΔΥ, Αργυρώ Κουτρουμπάνη.

Εκ μέρους του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ τοποθετήθηκε ο Απόστολος Σοφιανός, δίνοντας στοιχεία για την κατάσταση με την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης στην Ε.Ε., αλλά και παραδείγματα από την “ΑΣΠΙΣ” κ.ο.κ.

Επίσης παρεμβάσεις έγιναν από εκλεγμένους στο σωματείο συνταξιούχων του δημοσίου, από τον πρόεδρο του σωματείου οικοδόμων Αναγνώστη Καραμπατζάκη, ενώ μεταφέρθηκε εικόνα για την κατάσταση του νοσοκομείου, στο οποίο ειδικά οι μεγαλύτερες ηλικίες έχουν μεγάλα προβλήματα να κλείσουν ραντεβού.

Η σύσκεψη κατέληξε με κατεύθυνση στα σωματεία να ανοιχτούνε στα μέλη τους, στους χώρους δουλειάς, να προετοιμάσουνε την εργατική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση που είναι σε εξέλιξη.

Κινητοποίηση ενημέρωσης για τις αλλαγές που προωθούνται στα σχολεία αποφασίστηκε για την Τετάρτη 21 Ιούλη στις 8μμ στο χώρο του λιμανιού.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ...

Σωματείο Εργαζομένων ΝΗ.ΣΕΛ.ΑΝ: Για τις στάσεις εργασίας στο εργοστάσιο

Ξεκίνησαν με επιτυχία οι στάσεις εργασίας που κήρυξε το σωματείο μας διεκδικώντας μέτρα ενίσχυσης...

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των γιατρών

Η Διοίκηση του ΕΚΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των γιατρών που με την 24ωρη απεργία...