Σωματεία Ν. Ηρακλείου : Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των σωματείων

Δημοσιεύτηκε στις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των σωματείων μας στο ΕΚΗ για την συζήτηση των συμπερασμάτων από τους αγώνες που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα και την οργάνωση της πάλης μας ενάντια στην κλιμάκωση της αντεργατικής και αντιλαϊκής επίθεσης.

Στο επίκεντρο τέθηκε η πείρα από τη μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης που καταργεί εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Μια μάχη που κλιμακώθηκε με τρείς πανεργατικές απεργίες κόντρα στην κυβέρνηση, στους επιχειρηματικούς ομίλους, στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Η συγκέντρωση της πείρας και των συμπερασμάτων αυτών των κινητοποιήσεων πρέπει να γίνει κτήμα κάθε συνδικάτου, να φτάσει στους χώρους δουλειάς, να συζητηθεί με κάθε εργαζόμενο. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να κλιμακωθεί η πάλη των εργαζομένων, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει σε παραπέρα κλιμάκωση της επίθεσης στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, όπως για παράδειγμα με τον νέο αντιδραστικό, αντιεκπαιδευτικό νόμο, αλλά και το νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και την παραπέρα κλιμάκωση της επίθεσης συνολικά στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα.

Τέλος τα σωματεία μας ομόφωνα υιοθέτησαν τα ψηφίσματα για την αλληλεγγύη προς την Κούβα και τα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας και της προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Περισσότερα

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Πρόταση μπροστά στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ

Λεφτά για μισθούς, παιδεία, υγεία και όχι για τα κέρδη και τους πολέμους των...

ΕΛΜΕ Πειραιά: Δελτίο Τύπου από την κινητοποίηση στη Σαλαμίνα και κάλεσμα συνέχισης του αγώνα

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 13:30 ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Ζητάμε τη συμπαράσταση των εργαζομένων, των συλλόγων γονέων, του...

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον πρόωρο και ξαφνικό χαμό της Ελένης Κατραντζή-Χατζηελευθερίου

Η Διοίκηση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για τον...