Τετάρτη, 6 Ιουλίου

Σωματεία Ν. Ηρακλείου: Έξω η Ελλάδα από τα ιμπεριαλιστικά σφαγεία

0

Να σταματήσουν οι πολιτικές που κάνουν στόχο τη χώ΄ρα

Κινητοποίηση ενάντια στη συμφωνία για τις ΝΑΤΟϊκές βάσεις Πέμπτη 12/5 στις 18:30 στην Πλ. Ελευθερίας

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει ακάθεκτη πάνω στη στρατηγική που χάραξαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις για τη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς. Φέρνει στη βουλή για ψήφιση την 5ετή επέκταση της συμφωνίας για τις Αμερικάνικες βάσεις που βρίσκονται στην πατρίδα μας, που είχε υπογραφεί μεταξύ των υπουργών εξωτερικών Ελλάδας και ΗΠΑ, τον Οκτώβρη του 2021.

Η συμφωνία αυτή έρχεται σαν συνέχεια της συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που έφερε πολλαπλασιασμό των βάσεων στη χώρα μας, σε Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Βόλο κτλ.

Ήδη οι παραπάνω βάσεις αλλά και αυτή της Σούδας βρίσκονται σε μεγάλο αναβρασμό από την έναρξη της απαράδεκτης ιμπεριαλιστικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Έχουν γίνει ταυτόχρονα και βασικός στόχος αντιποίνων από τη Ρωσία και τους συμμάχους της.

Η συμφωνία αυτή μόνο μεγαλύτερα δεινά μπορεί να φέρει για τον ελληνικό λαό, γι αυτό απαιτούμε να καταργηθεί! Δεν έχουν περάσει άλλωστε πολλές μέρες που οι Αμερικάνοι «σύμμαχοί» μας παρακολουθούσαν άσκηση της «συμμάχου» Τουρκίας, που μεταξύ άλλων περιλάμβανε την κατάληψη νησίδας και την εξουδετέρωση των δυνάμεων που την υπερασπίζονται! Οι ΝΑΤΟϊκοί και οι Ευρωπαίοι «σύμμαχοί» μας δε βγάζουν μιλιά για την κατοχή της μισής Κύπρου, για τις τουρκικές διεκδικήσεις που φτάνουν μέχρι και τη Γαύδο(!), για το γκριζάρισμα του Αιγαίου και τις καθημερινές προκλήσεις στον αέρα και τη θάλασσα.

Το μόνο που κερδίζει ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι από αυτές τις συμφωνίες είναι το να γίνεται στόχος αντιποίνων, να ξοδεύονται δισεκατομμύρια που δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της χώρας μας, να γίνεται συνένοχος στη σφαγή των λαών της περιοχής μας. Η χώρα μας είναι πρώτη σε δαπάνες σε ολόκληρο το ΝΑΤΟ αφού δίνει 4,5 δις € κάθε χρόνο για εξοπλισμούς και για την υγεία του λαού ο κρατικός προϋπολογισμός ήταν μειωμένος κατά 600 εκ €!

Τα σωματεία μας απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις!

  • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!

  • Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!

  • Να κλείσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12/5 ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΗΝ ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΗ 22/5 ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ

  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
  • ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔ/ΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ»
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ & ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΕΤΕΚ-ΤΕΕ ΟΑΕΔ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
  • ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.