Σωματεία Ν. Ηρακλείου : Αγωνιστική υποδοχή στον πρωθυπουργό 30 Ιούλη 12μ.μ. συγκέντρωση έξω από το σαλόνι του ΠΑΓΝΗ

0
image_pdfimage_print

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 12μμ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΤΟΥ ΠΑΓΝΗ

Τα ΔΣ των σωματείων μας στηρίζουν την προκηρυγμένη στάση εργασίας την Παρασκευή 30 Ιουλίου από τις 12μ έως τις 3μμ και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό σαλόνι του νοσοκομείου.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο ΠΑΓΝΗ και η “φιέστα” που προετοιμάζεται δεν μπορούν να αποκρύψουν τις ευθύνες της κυβέρνησης για τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Υγείας και σε όλες τις δημόσιες μονάδες Υγείας, την εντατικοποίηση της δουλειάς των υγειονομικών, την άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας.

Η επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο ΠΑΓΝΗ βρίσκει το ΠΑΓΝΗ και όλο το σύστημα υγείας απροετοίμαστο μετά από ενάμιση χρόνο πανδημίας απέναντι στη νέα ανησυχητική αύξηση των αναγκών νοσηλείας κρουσμάτων. 

Συρρικνώνονται και συγχωνεύονται εκ νέου κλινικές, προκειμένου να μετατραπούν θάλαμοί τους σε κλίνες COVID. Οι εργαζόμενοι είναι εξουθενωμένοι από τα εξαντλητικά ωράρια και τις συνεχείς μετακινήσεις για το «μπάλωμα» των εκατοντάδων κενών. Επικρατεί μεγάλη υποστελέχωση, υπερεφημέρευση των γιατρών, η ανακύκλωση του προσωπικού.

Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων για την υποχρηματοδότηση της υγείας, που έχει σαν αποτέλεσμα σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, υποδομών και εξοπλισμού, οι οποίες δεν καλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Παράλληλα προχωρούν τα σχέδια για συγχωνεύσεις νοσοκομείων και για επέκταση των συμπράξεων του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα υγείας (π.χ. προχωράει η παραχώρηση των πλυντηρίων του ΠΑΓΝΗ σε ιδιώτες). 

Η κυβέρνηση επικαλείται διαρκώς την ατομική ευθύνη για τα κύματα της πανδημίας, επιχειρώντας να απαλλαγεί από τις δικές της ευθύνες, για την καθυστέρηση των εμβολιασμών, για την ανεπάρκεια μέτρων προστασίας σε χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα ΜΜΜ, για την απουσία ενίσχυσης των δημόσιων δομών υγείας.   

Η επιβολή της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού χωρίς να προηγηθεί προσπάθεια πειθούς και χωρίς να συνοδεύεται από μέτρα θωράκισης των νοσοκομείων, γεννά αγανάκτηση, σπέρνει τη διχόνοια μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων και φέρνει αγωνία για τις κυρώσεις (αναστολή άνευ αποδοχών).

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας, με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.
  • Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.
  • Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας στις αστικές συγκοινωνίες και στις μεταφορές εν γένει, με πύκνωση δρομολογίων και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
  • Μέτρα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.
  • Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στις απολύσεις. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ»

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ- ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΚΕΤΕΚ-ΤΕΕ ΟΑΕΔ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Share.

Comments are closed.