Δευτέρα, 8 Αυγούστου

Σωματεία Ν. Έβρου : Για το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα μεταναστών στην Εγνατία Οδό

0

Ο εργαζόμενος λαός της περιοχής μας που ξέρει τι σημαίνει προσφυγιά, δεν πρέπει να συνηθίσει στα πολύνεκρα δυστυχήματα μεταναστών σαν να πρόκειται για φυσικό φαινόμενο!

Οι πόλεμοι και οι επεμβάσεις για τα κέρδη και τη μοιρασιά τους δημιουργούν την προσφυγιά και τη μετανάστευση. Όσο προχωρούν οι σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, όσο οξύνονται οι ανταγωνισμοί μεταξύ ”αντίπαλων στρατοπέδων” τόσο θα μεγαλώνει ο αριθμός των ανθρώπων που αναζητώντας καλύτερη ζωή πέφτουν από τη μια στα χέρια διακινητών και από την άλλη στον εγκλωβισμό και στην καταστολή.

Είναι τεράστια η ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων που στηρίζουν και χρηματοδοτούν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ-ΕΕ και τις επεμβάσεις τους σε Μέση Ανατολή, Αφρική και αλλού. Είναι εγκληματική η επιλογή τους να  εφαρμόζουν τις απαράδεκτες συμφωνίες του Δουβλίνου και της  ΕΕ – Τουρκίας που οδηγούν  τους πρόσφυγες και μετανάστες στην απόγνωση.

Καμία ανοχή  στην εγκατάσταση αμερικανο-νατοϊκών δυνάμεων  στην Αλεξανδρούπολη που μόνο δεινά μπορεί να φέρει για τον λαό. Είναι οι κύριοι υπαίτιοι της τραγωδίας!

Διεκδικούμε:

Η κυβέρνηση να απαιτήσει από την ΕΕ και τον ΟΗΕ να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία και απευθείας μετακίνηση των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες προορισμού τους ώστε να σταματήσει το επικίνδυνο και πολλές φορές θανατηφόρο πέρασμα από τη Θράκη.

Κατάργηση προβλέψεων για διαδικασίες ασύλου στην πρώτη χώρα υποδοχής και της Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας. Να μετακινηθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες στις χώρες πραγματικού προορισμού τους και εκεί να αιτηθούν άσυλο. Να κλείσουν όλες οι δομές πολύμηνου εγκλωβισμού- στρατοπέδων συγκέντρωσης, όπως του Φυλακίου στον Έβρο.

Να στελεχωθούν οι υπηρεσίες ασύλου προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων που έχουν γίνει, η χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων και αδειών διαμονής.

Για όσους επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα, να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης από το κράτος και όχι τις ΜΚΟ για τη σχεδιασμένη ένταξή τους στην εργασία και την κοινωνία.

Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τα σχέδια ΝΑΤΟ – ΕΕ. Καμία διευκόλυνση στους μακελάρηδες των λαών. Να κλείσουν τώρα όλες οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ –ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ–ΦΕΡΩΝ – ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΕΒΡΟΥ

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.