Σωματεία Ν. Χανίων : Όλοι τη Δευτέρα 5 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στον κόμβο των Μουρνιών

0
image_pdfimage_print

 Τα ταξικά συνδικάτα του νομού μας βρισκόμαστε στο πλευρό των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων και χαιρετίζουμε την αγωνιστική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στο ξεκλήρισμά τους με εργαλείο τους δασικούς χάρτες. Συντονιζόμαστε με το οργανωμένο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων του Ν.Χανίων και στηρίζουμε τις δυναμικές κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματίσει.

Με την ανάρτηση των δασικών χαρτών, αποκαλύφθηκαν για άλλη μια φορά, οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων, ευθύνες που αφορούν τη στρατηγική της εμπορευματοποίησης της γης. Αποκαλύφθηκαν επίσης, οι τεράστιες αλλαγές, στο χαρακτήρα και στη χρήση των δασών και δασικών εκτάσεων.

Τα προβλήματα που προκύπτουν από τους δασικούς χάρτες  δεν αφορούν λάθη ή αστοχίες αλλά πρόκειται για πολιτική απόφαση, μνημονιακή κατεύθυνση, που στόχο έχει  τη συγκέντρωση της γης  στα χέρια μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων που θα επενδύσουν στις ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά, τουριστικές μονάδες κλπ.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Η κυβέρνηση έτσι και αλλιώς μας έχει δείξει τις προθέσεις της, θέλει να προχωρήσει άμεσα αυτή η διαδικασία. Οργανώνουμε τον αγώνα μας στο πλάι των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.

 Στηρίζουμε με τη σειρά μας το διεκδικητικό πλαίσιο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν.Χανίων

  • Για όλες τις εκτάσεις που ήταν και είναι αγροτικές και δεν αμφισβητείται ο αγροτικός χαρακτήρας ενώ περιλαμβάνονται στις εκτάσεις που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες, το κράτος με δική του ευθύνη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση στα λαϊκά στρώματα.
  • Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα των εξαιρέσεων από μεγάλες αναδασωτέες εκτάσεις από πυρκαγιά, χωρίς να ευνοηθούν καταπατήσεις, εκχερσώσεις, παράνομες αλλαγές χρήσης, χαρακτήρα και προορισμού εκτάσεων.
  • Να μην χρησιμοποιηθούν οι δασικοί χάρτες και γενικότερα η δασική πολιτική ως εργαλείο ομηρίας των λαϊκών στρωμάτων και επιτάχυνσης των κερδοφόρων επενδυτικών σχεδίων των ομίλων.  
  • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μετρά από το κράτος, ώστε να μην επιβαρυνθούμε από διαδικασίες που το ίδιο το κράτος μας ανάγκασε να μπούμε και χωρίς δική μας ευθύνη.
  • Να εξασφαλιστεί παράταση του χρόνου ενστάσεων – αντιρρήσεων λόγω των δυσκολιών που προκύπτουν από την πανδημία.
  • Εξασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού, μέσων,  πόρων στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για να ολοκληρώνονται οι απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων.  
  • Να αντιμετωπισθούν οι καταπατήσεις των μεγαλοαγροτών μεγαλοκτηνοτρόφων, μεγαλοξενοδόχων μεγαλοκατασκευαστών και λοιπών επιχειρηματικών ομίλων. Καμιά αναγνώρισή τους.
  • Ριζική αναθεώρηση του πλαισίου, των κριτηρίων και των στόχων των δασικών χαρτών στην κατεύθυνση αντιμετώπισης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΧΑΝΙΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Ν.ΧΑΝΙΩΝ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν.ΧΑΝΙΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ Ν.ΧΑΝΙΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔ.ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Share.

Comments are closed.