Σωματεία Ν. Χανίων :Όλοι και όλες στην κινητοποίηση 13 Σεπτέμβρη έξω από το Διακαστικό Μέγαρο Χανίων στις 9π.μ

Δημοσιεύτηκε στις

Τα σωματεία  που υπογράφουμε το παρόν ψήφισμα, στηρίζουμε καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Είμαστε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο που σηκώνει κεφάλι διεκδικεί να μην δουλεύει απλήρωτες υπερωρίες, που διεκδικεί ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Καταγγέλλουμε την δίωξη για συνδικαλιστική δράση που επιχείρησε η εργοδοσία μεγάλου ξενοδοχείου στην περιοχή του Πλατανιά σε βάρος συναδέλφου που σήκωσε το ανάστημα της απέναντι στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια εκδικητικής απόλυσης με παράνομες μεθοδεύσεις σε βάρος της συναδέλφου. Η προσπάθεια της εργοδοσίας έπεσε στο κενό.

Και με απόφαση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας κρίθηκαν παράνομες. Απαιτούμε η συνάδελφος να επιστρέψει στην εργασίας της, και να αποζημιωθεί για τις μέρες που δεν εργάστηκε.

Την περασμένη Παρασκευή 10 του Σεπτέμβρη τα Σωματεία μας πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Χανίων, σε έμπρακτη συμπαράσταση της συναδέλφου που εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της εργοδοσίας του ξενοδοχείου, ώστε η συνάδελφος να επιστρέψει στην εργασία της. Από την μεριά της, η εργοδοσία του ξενοδοχείου, ενώ είχε όλο τον χρόνο να προετοιμαστεί, τελευταία στιγμή και με καθυστέρηση, ζήτησε αναβολή της εκδίκασης.

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στις 9 πμ δίνουμε ξανά το παρόν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, στο πλάι της συναδέλφου μας! Καλούμε όλα τα Σωματεία  του νομού Χανίων να παρευρεθούν στην κινητοποίηση. Καλούμε τον Χανιώτικο λαό να δείξει την έμπρακτη στήριξη του απέναντι στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας.

Απαιτούμε, το κράτος να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά. Απαιτούμε να παρθεί έστω και τώρα πίσω ο νόμος τερατούργημα για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που ουσιαστικά λύνει τα χέρια της εργοδοσίας.

Καλούμε τους συναδέλφους να οργανωθούν στα σωματεία τους, να ορθώσουν τείχος αντίστασης σε κάθε τόπο δουλείας, ώστε να μείνει στα χαρτιά ο άθλιος αντεργατικός νόμος για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που λύνει τα χέρια της εργοδοσίας. Η εργατική τάξη δεν τρομοκρατείται!

Κυβέρνηση και εργοδότες μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους! Δεν θα τους περάσει!

Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, απέδειξαν ότι η οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία τους, η ενεργή συμμετοχή στους αγώνες είναι η μόνη λύση ώστε να διασφαλιστούν τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Η οργάνωση στα σωματεία, η δημιουργία σωματείων σε κάθε χώρο δουλειάς είναι αυτό που πιέζει την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

  • Να παρθεί πίσω η παράνομη απόλυση της συναδέλφου
  • Υποχρεωτική εφαρμογή της τοπικής ΚΣΣΕ
  • 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο για ΟΛΟΥΣ.

 

Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων

Σωματείο Τροφίμων και Ποτών Ν. Χανίων

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Χανίων

Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανίων

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων

Σωματειο συνταξιούχων ΙΚΑ

 

Περισσότερα

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών : Επανήλθε ανανεωμένο το site του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Στον αέρα βρίσκεται πλέον η ανανεωμένη ιστοσελίδα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στη ίδια διεύθυνση...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης: Κάλεσμα στη σύσκεψη στις 12 Νοέμβρη στον κινηματογράφο STUDIO

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης “Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ”: Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγωνιστές

ΝΤΡΟΠΗ!  Σέρνουν στα δικαστήρια τον πρόεδρο της ΕΝΕΔΕΠ, για την κινητοποίηση στο λιμάνι ενάντια...