Σωματεία Ν. Χανίων :Να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο τερατούργημα για την υγεία!!!!

Δημοσιεύτηκε στις

Όλες και όλοι την Πέμπτη 1/12  στην Πύλη του Νοσοκομείου  Χανίων στις 11πμ

                Να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο τερατούργημα για την υγεία!!!!

                Η κυβέρνηση της ΝΔ  μαζί με τις υπόλοιπες αστικές κυβερνήσεις χρόνια προετοίμαζαν το αντιδραστικό νομοσχέδιο της υγείας.Τα τραγικά κενά στο Ε.Σ.Υ σε υποδομές, εξοπλισμό είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της υποστελέχωσης και της κρατικής υποχρηματοδότησης του δημόσιου τομέα της υγείας.Είναι η συνέχεια της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ενίσχυσε, γιγάντωσε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στα νοσοκομεία, δεν “άγγιξε” τον ιδιωτικό τομέα υγείας, που πλούτιζε αλλά τον άφηνε να συνυπάρχει αρμονικά με το υποστελεχωμένο και εμπορευματοποιημένο ΕΣΥ.

Ενώ οι υγειονομικοί  στα δημόσια νοσοκομεία παρόλο τις ελλείψεις ,έκαναν ότι μπορούσαν ιδιαίτερα στην πανδημία ,για να υπηρετήσουν την υγεία του λαού,οι ιδιωτικές κλινικές και επιχειρηματικοί όμιλοι θησαύριζαν.

Δεν τους έφτανε όμως αυτό!!! Είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τίποτα όρθιο!

                Το νομοσχέδιο για την υγεία που δόθηκε στη δημόσια διαβούλευση περιλαμβάνει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών. Αν ψηφιστεί, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και την εγκατάλειψη του δημοσίου συστήματος από εξοπλισμό και υποδομές, θα  οδηγήσει τους ταλαιπωρημένους αρρώστους που περιμένουν για μήνες στις λίστες αναμονής των χειρουργείων ή πανάκριβων θεραπειών, πελατεία στις μεγάλες κλινικές της ιδιωτικής υγείας.

                Η κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ δεν είναι ένα μέτρο που αφορά κυρίως τους γιατρούς αλλά όλο τον λαό!!!!

                Αυτή την στιγμή οι λίστες αναμονής των τακτικών ιατρείων, χειρουργείων, των εξετάσεων είναι πολύ μεγάλη στις δημόσιες δομές και νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να είναι μονόδρομος το ραντεβού σε ένα ιδιωτικό ιατρείο η κέντρο όταν κάποιος βρεθεί σε ανάγκη.

Ήδη ενισχύουν την ιδιωτικοποίηση με την συμπίεση του κόστους λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας και την ενίσχυση της εμπορευματικής τους λειτουργίας με τα απογευματινά ιατρεία και τα απογευματινά χειρουργεία στα οποία οι ασθενείς θα πληρώνουν αδρά.

                Έτσι θα υποβαθμίζεται  το Σύστημα Υγείας και αυτό θα φαίνεται στην πράξη που η πλειοψηφία των νοσοκομείων, κυρίως στην περιφέρεια, θα  διεκπεραιώνουν τα επείγοντα περιστατικά και θα παρέχουν υποβαθμισμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.       

Η είσοδος ιδιωτών γιατρών μερικής απασχόλησης, που θα καλύπτουν τρύπες και κενά θα, καταδικάζει τους ασθενείς σε τραγική υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης και σε επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας.

                Να σημάνει συναγερμός. Δίνουν τη χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα υγείας σε μία περίοδο που το λαϊκό εισόδημα κατασπαράζεται από τις αυξήσεις φωτιά στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Το νομοσχέδιο έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη πρέπει να απορριφθεί από το λαό μας!

Η υπεράσπιση της υγείας του λαού είναι υπόθεση δική μας!!!! Δεν παίζουμε με το μέλλον της υγείας και της ζωής των παιδιών μας!!!

                               Η πείρα των  τελευταίων χρόνων έδειξε ότι οι εργαζόμενοι μια γροθιά με τους υγειονομικούς μπορούν να παλέψουν και να υπερασπιστούν τη ζωή τους, την υγείας τους, τα δικαιώματά τους.

                Καμία ανοχή! Καμία αναμονή! Όλοι στον αγώνα! Παλεύουμε για : 

  • Για αποκλειστικά και δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας!
  • Για τη στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό τους.
  • Για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας.
  • Για να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο υγείας.

Όλες και όλοι την Πέμπτη 1/12  στην Πύλη του Νοσοκομείου  Χανίων στις 11πμ

 

Σωματείο Οικοδόμων Χανίων

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων

Σωματείο Επισιτισμού Χανίων

Σωματείο Τροφίμων & Ποτών Χανίων

Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Χανίων

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Χανίων

Σωματείο Διανομέωνdelivery¨Ιωσήφ Σαριδάκης¨Ν.Χανίων

Σωματείο Εργαζομένων στηνEfoodΝ.Χανίων

Περισσότερα

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: 9 Μάρτη αποκριάτικο πάρτι στις 9μμ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, Σας καλούμε στο αποκριάτικο πάρτι που συνδιοργανώνουμε με το Σωματείο του Χρηματοπιστωτικού στα...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Ανοιχτό κάλεσμα σε έκθεση ζωγραφικής 29/3 – 5/4/2024

Ανοιχτό κάλεσμα σε έκθεση ζωγραφικής 29/3 - 5/4/2024 - Φουαγιέ Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας  Η...

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Ελασσόνας: Για την Απεργία στις 28 Φλεβάρη

Στις 28 Φλεβάρη ενώσαμε τις γροθιές μας, γίναμε η φωνή των αδικοχαμένων ανθρώπων σε...