Σωματεία Ν. Χανίων: Κάλεσμα για σύσκεψη σωματείων στις 14 Μάη ενόψει της κατάθεσης του αντεργατικού νομοσχεδίου

0
image_pdfimage_print

 Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει άμεσα στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο φιλοδοξεί κα καταργήσει το 8ωρο, να αφαιρέσει κι άλλα κατακτημένα δικαιώματα των εργαζομένων, να βάλει χέρι στη λειτουργία των εργατικών σωματείων. Έχουν στόχο να απαλλάξουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες από κάθε κατάκτησή μας – τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, το δικαίωμα στην ξεκούραση.

Πρέπει να σημάνει συναγερμός!

Να απαιτήσουμε να μην κατατεθεί, να αποσυρθεί άμεσα. Να δώσουμε απάντηση στην Κυβέρνηση με νέα πανελλαδική πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση, όταν το φέρουν προς ψήφιση στη Βουλή.

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα στα εργατικά σωματεία και συλλόγους της πόλης μας προκειμένου να υψώσουμε τείχος αντίστασης στα βάρβαρα κυβερνητικά σχέδια. Δεν ξεκινάμε τώρα! Η απεργιακή συγκέντρωση της 6ης Μάη για την Πρωτομαγιά κόντρα στην ηγετική ομάδα της ΓΣΣΕ που ήθελε να «γιορτάσει» μαζί με την κυβέρνηση το ότι στέλνουν τα δικαιώματα μας 150 χρόνια πίσω έδειξαν το δρόμο. Θλιβερή είναι η στάση της πλειοψηφίας του ΕΚΧ που ακολουθεί την γραμμή της ηγετικής ομάδας της ΓΣΣΕ ώστε να μην κουνηθεί φύλλο ενόψει της κατάθεσης του αντεργατικού νομοσχεδίου.Καλούμε έστω και τώρα  το Εργατικό Κέντρο Ν. Χανίων να πάρει απόφαση  απεργιακής απάντησης!

Είναι ώρα ευθύνης για κάθε σωματείο, για κάθε τίμιο συνδικαλιστή

Είναι ώρα να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε την κλιμάκωση της δράσης ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα. Να οργανώσουμε την πάλη για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας, κλιμακώνοντας από τον αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 14 Μάη, στις 6:30 μμ

Στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών.

  • Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων
  • Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ν. Χανίων
  • Σωματείο Ιδ. ΥπαλλήλωνΝ. Χανίων
  • Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανίων
  • Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδ. ΕκπαίδευσηΝ. Χανίων

Share.

Comments are closed.