Τρίτη, 4 Αυγούστου

Σωματεία και Φορείς Πέλλας : Πικετοφορία 9 Ιουλίου στις 8μ.μ. στην πλατεία ΕΠΟΝ

image_pdfimage_print

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η κυβέρνηση, αφού μέχρι τώρα δεν κατάφερε να περάσει όπως θα ήθελε τα αντεργατικά σχέδιά της εν μέσω πανδημίας, γιατί το εργατικό κίνημα και τα ταξικά συνδικάτα δεν έκλεισαν τα στόματά τους κι έδωσαν μάχες παντού, στα νοσοκομεία, στα εργοστάσια, στα σούπερ μάρκετ, στα σχολειά, τολμάει τώρα θρασύτατα, με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο, να διαλύσει βασικά δημοκρατικά δικαιώματα που ο λαός μας κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες.

Ο στόχος της απαγόρευσης των διαδηλώσεων είναι μακρόχρονος, αποτυχημένος στόχος όλων των μέχρι τώρα αστικών κυβερνήσεων. Πρόκειται για προσπάθειες 10ετιών του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του να εφαρμόσουν μέτρα καταστολής τέτοια, για να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και το λαό, να μην αντιδρά, να μην κινητοποιείται.

Θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου, ώστε οι εργοδότες ανενόχλητοι να θησαυρίζουν σε βάρος των εργαζομένων και οι κυβερνήσεις να νομοθετούν , να τους προστατεύουν και να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους.

Παρακολουθούμε άλλη μια φορά μέσα από το δόγμα “νόμος και τάξη”, και αφού έχουν προηγηθεί τόσα μνημόνια με τις υπογραφές όλων των αστικών κομμάτων, να προσπαθούν να βάλουν εμπόδια και απαγορεύσεις στην πάλη των εργατών, βάζοντας στο προσκήνιο τον κοινωνικό αυτοματισμό. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. ενισχύει το αντεργατικό οπλοστάσιο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων βάζοντας στόχο να χτυπηθούν οι εργατικοί – λαϊκοί αγώνες, οι διαδηλώσεις που αφορούν όλο το λαό.

Και αυτή η προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης θα έχει την ίδια απάντηση από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Στις 9 Ιούλη ενώνουμε τις φωνές μας με τις φωνές όλων των συναδέλφων που θα βροντοφωνάξουν σε κάθε γωνιά της χώρας: “ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ! ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΓΥΨΟ!”.

Παίρνουμε δύναμη από τα μηνύματα αλληλεγγύης που καταφθάνουν καθημερινά από συνδικάτα από όλο τον κόσμο που καταδικάζουν τους σχεδιασμούς της ελληνικής κυβέρνησης ενάντια στις διαδηλώσεις.

Κανένας εργάτης δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα ότι δήθεν η κυβέρνηση πάει να βάλει τάξη σε κάποια πράγματα. Στο μόνο πράγμα που θέλουν όλοι αυτοί, πλουτοκράτες και οι κυβερνήσεις τους, να βάλουν τάξη είναι η αδιατάραχτη συνέχιση της εκμετάλλευσής μας που εξασφαλίζει πλούτο για αυτούς τους λίγους και για μας, τη μεγάλη πλειοψηφία, φτώχεια και μιζέρια.

Όσους νόμους και αν ψηφίσουν, όσες διαταγές και αν εκδώσουν, όσες απαγορεύσεις και αν επιβάλλουν, ο λαός μας, τα συνδικάτα μας, έχουμε πείρα. Με βάση αυτή την πείρα να βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα και με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη και πίστη στην δύναμή μας να ματαιώσουμε στην πράξη τα σχέδιά τους.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ.

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Ν. Πέλλας στον Ιδιωτικό Τομέα

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας – Πέλλας

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (ΕΝΙΠ)

Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών (μέλος της ΟΓΕ)

Comments are closed.