Τετάρτη, 6 Ιουλίου

Σωματεία και Φορείς Λιβαδειάς : Να αποσυρθεί τώρα η συμφωνία για τις βάσεις

0

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς, τα Συνταξιουχικά Σωματεία Δημοσίου, ΙΚΑ & ΟΑΕΕ και η Ομάδα Γυναικών Λιβαδειάς, καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τα λαϊκά στρώματα να πάρουν μαζικά μέρος στην συγκέντρωση – πικετοφορία ενάντια στην ελληνοαμερικάνικη συμφωνία στις 12 ΜΑΗ στην κεντρική πλατεία ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ στις 7μ.μ.».

Ξεσηκωνόμαστε ενάντια στην επικίνδυνη για το λαό και τα παιδιά μας συμφωνία που μετατρέπει επ’ αόριστον ολόκληρη τη χώρα μας σε ορμητήριο πολέμου, αλλά ταυτόχρονα και σε στόχο αντιποίνων. Αυτή η συμφωνία μετατρέπει τη χώρα μας σε μια απέραντη ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση. Μέσω αυτών των βάσεων, στην Αλεξανδρούπολη, στην Σούδα, στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο και σ’ όλη τη χώρα, συμμετέχει και εμπλέκεται η χώρα μας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Μέσω αυτών των βάσεων φτάνει το πολεμικό υλικό για λογαριασμό ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Μέσω αυτών των βάσεων πραγματοποιούνται εδώ και χρόνια οι ασκήσεις – πρόβες πολέμου που προετοίμασαν το έδαφος για τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, ενώ πολλές άλλες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Απαιτούμε να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις που προετοιμάστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ τη φέρνει προς ψήφιση και επικύρωση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προκειμένου να την έχει ο πρωθυπουργός στις αποσκευές του στην επίσκεψη του στις ΗΠΑ στις 16 Μάη στους μακελάρηδες των λαών.

Δεν ανεχόμαστε αυτήν την κατάπτυστη  Συμφωνία που εμπλέκει το λαό μας στους  αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων από τους επιχειρηματικούς κολοσσούς.  

Δεν δεχόμαστε  να χρυσοπληρώνουμε τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και να στενάζει ο λαός μας από το κόστος της ενέργειας  και της ακρίβειας.

Αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας.

Απαιτούμε να μη σταλεί κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα στην Ουκρανία ή σε άλλες στρατιωτικές αποστολές.

Απαιτούμε:

  • Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις

  • Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα.

  • Να κλείσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΗ και ΩΡΑ 19:00 ΣΤΗN ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.