Σωματεία Ιδιωτικου Τομέα ν.Πρέβεζας – Πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΘ ΣΤΙΣ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

Στις 5 Σεπτεμβρίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Θεσσαλονίκη όπου εργαζόμενοι,λαός και νεολαία ενώνουμε τη φωνή και τη δύναμή μας βάζοντας μπροστά τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες.

Απέναντι στις κυβερνητικές εξαγγελίες-ψίχουλα,τις δήθεν αντιπολιτευτικές κορώνες της βολικής-συστημικής αντιπολίτευσης και την ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ προτάσσουμε τα δίκαια αιτήματά μας για αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις,για ΣΣΕ,για μέτρα κατά της ακρίβειας,για να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Όλοι οι παραπάνω,που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και προσκυνάνε τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων,θα προσπαθήσουν να πείσουν ότι θα δώσουν όσα αντέχει η καπιταλιστική οικονομία,μέσω των κοστολογημένων προγραμμάτων που είναι παραλλαγή της ίδιας πολιτικής.

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα,στο εμπόριο,στις κατασκευές,,στα Τρόφιμα-Ποτά,στις διανομές,στον Επισιτισμό-Τουρισμό βιώνουμε καθημερινά την εργοδοτική ασυδοσία,την εντατικοποίηση,τα εξαντλητικά ωράρια και τα κομμένα ρεπό,τη δουλειά και τη ζωή-λάστιχο,τα 12ωρα-13ωρα,την έλλειψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς,καθώς αστικές κυβερνήσεις-εργοδοσία θεωρούν την υγεία και τη ζωή μας ως κόστος με αποτέλεσμα να μετράμε καθημερινά νεκρούς και σακατεμένους εργάτες.

Η οικονομία τους αντέχει 7 δις. Ευρώ για τις ΝΑΤΟικές δαπάνες,αντέχει χιλιάδες ευρώ την ημέρα για στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων,αντέχει φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις για εφοπλιστές-τραπεζίτες-βιομήχανους και επιχειρηματικούς ομίλους,αντέχει 12,1 δις. Ευρώ καθαρά κέρδη για εισηγμένες στο Χρηματιστήριο επιχειρήσεις.

Όσον αφορά όμως τις δικές μας ανάγκες, δεν αντέχει αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα,7ωρο-5νθήμερο-35ωρο,αυξήμενες δαπάνες για Υγεία-Παιδεία,προστασία της λαϊκής κατοικίας από κοράκια και FUNDS,ολοκληρωμένη αντιπυρική προστασία και πρόληψη.

5 Σεπτεμβρίου αλλάζουμε την ατζέντα

Δεν μας ενδιαφέρει τι αντέχουν τα κέρδη τους! Μας ενδιαφέρει τι δικαιούται ο λαός το 2026, με τις τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας και της παραγωγής.Δεν περιμένουμε νέες εξαγγελίες, pass και καλάθια. Δεν περιμένουμε σωτήρες, παλιούς ή νέους.

Κάνουμε τη δική μας εξαγγελία:

  • Έξω η Ελλάδα από τον πόλεμο. Ούτε ένα ευρώ για τους πολεμικούς σχεδιασμούς και τα σφαγεία του ΝΑΤΟ!
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ΣΣΕ.
  • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και της13ης και 14ης σύνταξης.
  • Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.Αφορολόγητο 12.000 €, προσαυξημένο για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία.
  • Μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Παίρνουμε θέση στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»! Με οργάνωση και αγώνα ανοίγουμε τον δρόμο της ανατροπής, ώστε ο πλούτος και οι δυνατότητες της εποχής μας να υπηρετούν τις ανάγκες του λαού, όχι τα κέρδη των λίγων!

Απέναντι στα δικά τους “κοστολογημένα” όρια υπάρχει κάτι που δεν μπορούν να “κοστολογήσουν”: Η δύναμη ενός λαού οργανωμένου και αποφασισμένου να διεκδικήσει τη ζωή που του αξίζει!

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 8.00ΠΜ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΤΕΛ.

17.30 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΝΘ.

Περισσότερα

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας – Όλοι στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 5 Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ

ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ - ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ! ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ  ΤΑ...

Ανακοίνωση του ΕΚ Τρικάλων για το κατέβασμα των αφισών για το συλλαλητήριο στην ΔΕΘ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στα Τρίκαλα ο Δήμος καθάρισε την πόλη, ξεμπέρδεψε με τα προβλήματα ρύπανσης του...

ΝΤ ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας – Η απόφαση του ΣτΕ δεν μπορεί να βάλει ταφόπλακα στα δικαίωματά μας

ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ...