Σωματεία – Φορείς Έβρου: Σύσκεψη 8 Δεκεμβρίου

Δημοσιεύτηκε στις

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 7μ.μ.στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΒΡΟΥ

Τρεις μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο νομό μας που φανέρωσε τεράστιες ελλείψεις και ευθύνες,βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ακόμα πιο δύσκολες συνθήκες που οξύνονται κατά την χειμερινή περίοδο, εκεί όπου ο καθένας κατοικεί, εργάζεται, μορφώνεται, αθλείται, ψυχαγωγείται.

Με την ακρίβεια και την άδικη φορολογία να κατατρώει το οικογενειακό εισόδημα, τους μισθούς να εξανεμίζονται τις πρώτες μέρες του μήνα για να καλύψουμε βασικές ανάγκες, τα πράγματα γίνονται χειροτέρα.

Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις μετέτρεψαν σε λίμνες διάφορες γειτονιές της πόλης ενώ οι κάτοικοι των πυρόπληκτων οικισμών όπως των Δικέλλων, της Παλαγίας, του Άβαντα έζησαν με το φόβο μιας νέας καταστροφής αφού πλαγιές και δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χείμαρρους. Τα νερά απείλησαν δημόσιες υποδομές ενώ και στην Εγνατία Οδό περιορίστηκε η κυκλοφορία σε σημείο που οι λάσπες κατέκλισαν το οδόστρωμα.  

Μέχρι σήμερα τα όποια μέτρα της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και του Δήμου είναι «μπαλώματα»σε σχέση με τα τεράστια προβλήματα. Και αυτό γιατί κριτήριό τους για να σχεδιαστεί και υλοποιηθεί οποιοδήποτε έργο είναι πως θα βγουν κερδισμένοι οι διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι να καλυφθούν οι ζωτικές ανάγκες του λαού.

  • Τα αναγκαία έργα που πρέπει να γίνουν ΤΩΡΑ, όπως τα αντιπλημμυρικά,για να υλοποιηθούν περιμένουν επενδυτές-αναδόχους.
  • Οι αποζημιώσεις προς τους πληγέντες για εγκαταστάσεις, εξοπλισμό, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο αργούν και δεν επαρκούν ενώ αρκετοί έχουν αποκλειστεί από κάθε στήριξη.
  • Η βοήθεια προς τους βιοπαλαιστές κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και ελαιοπαραγωγούς είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη την ώρα μάλιστα που οι επιδοτήσεις που μειώθηκαν και αυξήθηκε υπέρογκα το κόστος παραγωγής για τη νέα καλλιεργητική περίοδο.
  • Δεν υπάρχει η παραμικρή πρόβλεψη για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας από ασθένειες που θα οξύνονται μετά την πυρκαγιά όπως τα αναπνευστικά προβλήματα και ο κίνδυνος μόλυνσης του νερού.

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Είμαστε αποφασισμένοι, όπως κάνουμε τόσο καιρό,να συνεχίσουμε τον αγώνα βάζοντας πάνω από όλα τις ανάγκες μας και όχι τα κέρδη των λίγων!

Σας καλούμε να συζητήσουμε, να αναδείξουμε προβλήματα, να οργανώσουμε και να συντονίσουμε τις διεκδικήσεις μας για: 

  • 100% αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις πυρκαγιές. Στήριξη στους βιοπαλαιστές παραγωγούς με ζωοτροφές για όσο διάστημα χρειαστεί.Σύγχρονα έργα προστασίας της ζωής και του περιβάλλοντος.
  • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
  • Άμεσα μέτρα στήριξης του λαϊκού εισοδήματος. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Δραστική μείωση στις τιμές ρεύματος, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα. Κατάργηση φόρων όπως ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης και του ΕΝΦΙΑ.

Τα σωματεία:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ  ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ – ΦΕΡΩΝ – ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ  ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΘΡΑΚΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΙΚΑ Ν.ΕΒΡΟΥ

Περισσότερα

Σωματείο Ιδιωτ. Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Δράμας: Όλοι στην απεργία 288 Φλεβάρη στις 11.30πμ στο Διοικητήριο

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ  ΣΤΙΣ 11:30π.μ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ Ένας χρόνος από το προδιαγεγραμμένο...

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου: Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη Αργία

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ! Δουλειά 7...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 22Φλεβάρη στις 10:00πμ διαδηλώνουμε μαζί με τους απεργούς υγειονομικούς έξω από το υπ. Υγείας

Οι ανάπηροι και οι χρόνοι πάσχοντες σε κίνδυνο! Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα σε θέση...