Σωματεία, Επιτροπές Αγώνα και φορείς του Νομού Πιερίας: Σύσκεψη το Σάββατο 17 Απρίλη στις 6:30μμ στο χώρο της Λαϊκής Επιτροπής

0
image_pdfimage_print

Οι νεκροί μας-τα κέρδη τους,

Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής

Σωματεία, Επιτροπές Αγώνα και φορείς του Νομού Πιερίας, παίρνουμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε μαζική σύσκεψη για να εκτιμήσουμε τη δράση που είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα και να οργανώσουμε τα αγωνιστικά μας βήματα μπροστά στην Πρωτομαγιά.

Ένα χρόνο μετά την εκδήλωση της πανδημίας και η κυβέρνηση δεν έχει σταματήσει να προωθεί νόμους που περιορίζουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. Ένα χρόνο δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο

  • για την προστασία της υγείας των εργαζομένων
  • για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και του εισοδήματός μας
  • για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών και των σχολείων
  • για τη θωράκιση του δημοσίου συστήματος υγείας

Η ατομική ευθύνη και τα επαναλαμβανόμενα lockdown της κυβέρνησης όχι μόνο δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημα, αντιθέτως εντείνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Παράλληλα η κυβέρνηση δίνοντας τα διαπιστευτήριά της στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, με αφορμή την πανδημία, προσπαθεί να ενοχοποιήσει τις εργατικές-λαϊκές κινητοποίησεις, εντείνει την καταστολή και ταυτόχρονα βρίσκει πρόσφορο έδαφος να περάσει κάθε αντεργατικό μέτρο βγαλμένο απευθείας από τα συρτάρια του ΣΕΒ.

Η επίθεση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας δεν έχει τελειωμό. Στη βάση του «εκσυχρονισμού» του κράτους η κυβέρνηση, με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, ετοιμάζεται να καταργήσει το 8ωρο, να προχωρήσει την ιδιωτικοποίηση του Ασφαλιστικού, να βάλει χέρι στο συνδικαλιστικό νόμο. Τους το κάνουμε καθαρό για μια ακόμη φορά οτι αυτό το αντεργατικό τερατούργημα δε θα περάσει. Να μην τολμήσουν να το φέρουν για ψήφιση.

Κάλουμε όλους τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, να συμμετέχουν μαζικά στη σύσκεψη των σωματείων το Σάββατο 17 Απρίλη στις 6:30μμ στο χώρο της Λαϊκής Επιτροπής (πίσω από το παλιό νοσοκομείο). Δύναμή μας η οργανωμένη πάλη για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας

Σωματείο Συνταξιούχων Λιτοχώρου

Ομάδα Γυναικών Λιτοχώρου (μέλος ΟΓΕ)

Share.

Comments are closed.