Σωματεία Χανίων : Ζήτω ο Αγώνας των Εργατών της Γαλλίας

Δημοσιεύτηκε στις

Τα πρωτοβάθμια σωματεία Ν. Χανίων εκφράζουν την Αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη της Γαλλίας και στη νέα Γενική Απεργία στις 23 Μάρτη αλλά και τις μεγάλες καθημερινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.Χθες Τετάρτη 22/3 πραγματοποιήθηκε συμβολική παρέμβαση έξω από το γαλλικό προξενείο με κεντρικό σύνθημα”Νίκη στους εργάτες της Γαλλίας – Victoirepourlestravailleurs de France”.

Η εργατική τάξη, η νεολαία και ο λαός της Γαλλίας, με τα αγωνιστικά συνδικάτα στην πρώτη γραμμή, πλημμυρίζουν καθημερινά τους δρόμους όλων των γαλλικών πόλεων και πραγματοποιούν μαζικές, μαχητικές απεργιακές και πολύμορφες δράσεις για να μην περάσει η αντεργατική συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης Μακρόν.

Στην Γαλλία συνεχίζονται μαζικές, αγωνιστικές δράσεις και απεργίες σε σειρά κλάδων. Οι δρόμοι της Γαλλίας και χθες το βράδυ είχαν πλημμυρίσει από έναν λαό που διαδήλωνε για τη ζωή του, ενώ σήμερα οργανώνονται απεργιακές συγκεντρώσεις σε μεγάλες βιομηχανίες σε όλη τη χώρα.

Απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό, κυβέρνηση – εργοδότες έχουν εξαπολύσει ένα τεράστιο όργιο καταστολής και τρομοκρατίας, ενώ ταυτόχρονα απειλούν ξανά τους εργάτες με επιστράτευση σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την τεράστια γενική απεργία που προετοιμάζεται για την Πέμπτη 23 Μάρτη.

Η εργατική τάξη της Γαλλίας δίνει έναν τεράστιο αγώνα. Και εμείς στεκόμαστε στο πλευρό τους.

Στεκόμαστε με κάθε τρόπο, πολύμορφα στο πλευρό των εργατών της Γαλλίας. Στους χώρους δουλειάς να κυριαρχήσει το σύνθημα από την Ελλάδα “Νίκη στους εργάτες της Γαλλίας – Victoirepourlestravailleurs de France”.

Στέλνουμε  το μήνυμα ότι ο αγώνας των εργατών της Γαλλίας είναι και δικός μας αγώνας.

 

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργατών της Γαλλίας!

Μέχρι τη Νίκη!

 

 

Σωματείο Επισιτισμού Ν.Χανίων

Σύνδεσμος Ιδ. Υπαλλήλων

Σωματείο Τροφίμων και Ποτών

Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν.Χανίων

Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδ. Εκπαίδευση Ν.Χανίων

 

Περισσότερα

Κλαδικό Σωματείο Εργαζ. στην Ιδιωτική Υγεία & Πρόνοια Ν.Αχαΐας: Όχι άλλο αίμα για τα κέρδη των αφεντικών

Το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία & Πρόνοια Ν.Αχαΐας καταγγέλλει ένα ακόμα εργοδοτικό...

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Για τον νεκρό εργάτη στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος

ΌΧΙ ΑΛΛΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΌΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ  Συναδελφισσες και συνάδελφοι, Το...

Σωματείο Εργαζομένων NEXI (πρώην First Data): Συμμετέχουμε στην εκδήλωση για τις ΣΣΕ του Σωματείου εργαζομένων Netcompany Intrasoft

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Την Τετάρτη 31/05 συμμετέχουμε στην εκδήλωση του σωματείου εργαζομένων Netcompany Intrasoft για τις...