Σωματεία Χανίων : Ζήτω ο Αγώνας των Εργατών της Γαλλίας

Δημοσιεύτηκε στις

Τα πρωτοβάθμια σωματεία Ν. Χανίων εκφράζουν την Αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη της Γαλλίας και στη νέα Γενική Απεργία στις 23 Μάρτη αλλά και τις μεγάλες καθημερινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.Χθες Τετάρτη 22/3 πραγματοποιήθηκε συμβολική παρέμβαση έξω από το γαλλικό προξενείο με κεντρικό σύνθημα”Νίκη στους εργάτες της Γαλλίας – Victoirepourlestravailleurs de France”.

Η εργατική τάξη, η νεολαία και ο λαός της Γαλλίας, με τα αγωνιστικά συνδικάτα στην πρώτη γραμμή, πλημμυρίζουν καθημερινά τους δρόμους όλων των γαλλικών πόλεων και πραγματοποιούν μαζικές, μαχητικές απεργιακές και πολύμορφες δράσεις για να μην περάσει η αντεργατική συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης Μακρόν.

Στην Γαλλία συνεχίζονται μαζικές, αγωνιστικές δράσεις και απεργίες σε σειρά κλάδων. Οι δρόμοι της Γαλλίας και χθες το βράδυ είχαν πλημμυρίσει από έναν λαό που διαδήλωνε για τη ζωή του, ενώ σήμερα οργανώνονται απεργιακές συγκεντρώσεις σε μεγάλες βιομηχανίες σε όλη τη χώρα.

Απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό, κυβέρνηση – εργοδότες έχουν εξαπολύσει ένα τεράστιο όργιο καταστολής και τρομοκρατίας, ενώ ταυτόχρονα απειλούν ξανά τους εργάτες με επιστράτευση σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την τεράστια γενική απεργία που προετοιμάζεται για την Πέμπτη 23 Μάρτη.

Η εργατική τάξη της Γαλλίας δίνει έναν τεράστιο αγώνα. Και εμείς στεκόμαστε στο πλευρό τους.

Στεκόμαστε με κάθε τρόπο, πολύμορφα στο πλευρό των εργατών της Γαλλίας. Στους χώρους δουλειάς να κυριαρχήσει το σύνθημα από την Ελλάδα “Νίκη στους εργάτες της Γαλλίας – Victoirepourlestravailleurs de France”.

Στέλνουμε  το μήνυμα ότι ο αγώνας των εργατών της Γαλλίας είναι και δικός μας αγώνας.

 

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργατών της Γαλλίας!

Μέχρι τη Νίκη!

 

 

Σωματείο Επισιτισμού Ν.Χανίων

Σύνδεσμος Ιδ. Υπαλλήλων

Σωματείο Τροφίμων και Ποτών

Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν.Χανίων

Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδ. Εκπαίδευση Ν.Χανίων

 

Περισσότερα

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο υπ.Παιδείας για την κάλυψη των κένων στα σχολεία(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθές στο υπ.Παιδείας από σωματεία εκπαιδευτικών με κύριο αίτημα την κάλυψη των...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Άλλο ένα βήμα στην υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση των σχολείων

Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για κατάργηση Σχολικών Επιτροπών και Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας (ΔΕΠ) Άλλο ένα...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 4/10/2023, στις 12:30, στο Υπουργείο Οικονομικών Οι...