Σωματεία από τον Κλάδο των Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών: Στεκόμαστε στο πλάι των εργαζομένων της E-Food

0
image_pdfimage_print

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών και τα σωματεία τους, απευθύνουν αγωνιστικό χαιρετισμό στους συναδέλφους εργαζόμενους της E-FOOD. Που με τον αγώνα τους, της κινητοποιήσεις τους μας δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε, τον δρόμο του αγώνα, της συσπείρωσης στα σωματεία κόντρα στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας. Μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε την μάχη που δίνουμε όλο αυτό το διάστημα ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα και στέλνουν μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδότες ότι δε θα ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα με τα εργατικά δικαιώματα.

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της E-food και εκφράζουμε την αλληλεγγύη  μας στους εργαζόμενους της, που η εργοδοσία  δεν έχασε ευκαιρία και πέρασε σε εφαρμογή του νόμου- εκτρώματος της ΝΔ, εκβιάζοντας τους συναδέλφους  στην διανομή βάζοντας τους οι ίδιοι να επιλέξουν ανάμεσα στο δίλημμα Άνεργοι ή Συνεργάτες.

Οι εργαζόμενοι των Ταχυδρομείων –Ταχυμεταφορών έχουμε πείρα στο τι σημαίνουν εντατικοποίηση, εργοδοτική τρομοκρατία, δουλειά χωρίς δικαιώματα, δουλειά με το κομμάτι. Ο κλάδος μας κατακλύζεται χρόνια τώρα από εργαζόμενους ενοικιαζόμενους από δουλεμπορικά γραφεία  με μηνιαίες ακόμα και λίγων ημερών συμβάσεις, που μας στερούν κάθε εργασιακό δικαίωμα που μας έχουν μόνιμα στην αβεβαιότητα στο αν τον επόμενο μήνα θα μας έρθει sms που να λέει αν θα μας ανανεωθεί η σύμβαση. Είναι τα ίδια δουλεμπορικά που δραστηριοποιούνται και στους δύο κλάδους. Μετράμε αντίστοιχα νεκρούς από εργατικά ατυχήματα, καρδιακά λόγω μεγάλης πίεσης. Χθες είχαμε την απόλυση συνδικαλιστή μέλους του Δ.Σ. κλαδικού σωματείου στη Γενική Ταχυδρομική.

Ο αγώνας των εργαζομένων της E-food μας αφορά όλους, η νίκη τους θα είναι νίκη μας, τα αιτήματα μας είναι κοινά.

Τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν είναι είδη μπροστά μας και δεν πρέπει να τα αφήσουμε να εφαρμοστούν. Έχουμε την δύναμη να αντισταθούμε! Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Η οργανωμένη πάλη μέσα από τα συνδικάτα μας ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να μας εξασφαλίσει ζωή με δικαιώματα! Συμφέρον όλων των εργαζόμενων σήμερα, είναι να δουλεύουμε όλοι με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, γι’ αυτό και διεκδικούμε άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ενοικίασης σε αορίστου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Τα σωματεία από τον κλάδο των ταχυδρομείων – ταχυμεταφορών καλούν όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν με κάθε τρόπο στις κινητοποιήσεις των συναδέλφων της E-FOOD. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα σε εργοδοσία και κυβέρνηση, οι νόμοι τους δε θα εφαρμοστούν, η επίθεσή τους δε θα περάσει.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

Στεκόμαστε στο πλάι των εργαζομένων της E-Food και στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα τους και την απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη!

Την στήριξη τους εκφράζουν τα σωματεία:

  • Συνδικάτο Εργατουπαλλήλων Ταχυδρομείων Ταχυμεταφορών Αττικής (Σ.Ε.Τ.Τ.Α)
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α)
  • Σωματείο εργαζομένων Speedex
  • Σωματείο εργαζομένων DHL EXPRESS
  • Σωματείο εργαζομένων Γενικής Ταχυδρομικής

 

Share.

Comments are closed.