Σωματεία – Φορείς Αλεξανδρούπολης: Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη Σωματείων και Φορέων

Δημοσιεύτηκε στις

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Μάρτη μαζική σύσκεψη σωματείων και φορέων για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων στη βάση του όρκου μας το έγκλημα των Τεμπών να μην ξεχαστεί.

Σωματεία του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, εκλεγμένοι σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα, η ένωση γονέων και ο σύλλογος γυναικών Αλεξανδρούπολης εργαζόμενοι  από διάφορους εργασιακούς χώρους και φοιτητικοί σύλλογοι . Έγινε συζήτηση για το πως έχουμε φτάσει μέχρι εδώ, για τον καθοριστικό ρόλο της δράσης των σωματείων πανελλαδικά και ειδικά στην πόλη μας, για τα μεγάλα απεργιακά συλλαλητήρια που έδωσαν τρόπο στην οργή.

Αναδείχθηκαν επιπλέον ζητήματα που είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων με εργαζόμενους, γονείς και νέους ανθρώπους όπως τα προβλήματα με την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, τα ζητήματα της ασφάλειας των κτηρίων (σχολικών, εργασιακών, νοσοκομείων κ.α.), το θέμα της ασφάλειας των μεταφορών και των διαβάσεων της σιδηροδρομικής γραμμής που διατρέχει πολλές γειτονιές της πόλης.

Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά πως και άλλα “ΤΕΜΠΗ” είναι στην καθημερινότητά μας και πως πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για την ανάδειξη των πραγματικών ευθυνών, για τη θωράκιση της ασφάλειας των ζωών μας, για να μπουν ουσιαστικά εμπόδια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας όπως το νερό.

Με την ανταλλαγή της εμπειρίας από κάθε ξεχωριστό χώρο και την ανάδειξη της ανάγκης για κοινή δράση και συντονισμό ολοκληρώθηκε η συνάντηση με σχέδιο δράσεων και παρεμβάσεων μέχρι και την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς.

Ξεχωρίζουν οι:

-Συναυλία την Κυριακή 02 Απρίλη 18:30 στο πάρκο Ακαδημίας

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ, ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!

-Συνάντηση με εργαζομένους στα ΜΜΜ από κοινού σωματεία και γονείς

-Παρέμβαση στην Επιθεώρηση εργασίας και στο Δήμο για την συστηματική καταπάτηση των κανόνων ασφάλειας στα έργα που πραγματοποιούνται στην πόλη και εκθέτουν τόσο τους εργαζόμενους στα συγκεκριμένα έργα όσο και συνολικά τους κατοίκους της πόλης.

 

 

Περισσότερα

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, εκφράζει την αλληλεγγύη...

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτ. Υπαλλήλων Χίου: Κάλεσμα υπεράσπισης της Κυριακής Αργίας

 ΚΑΛΕΣΜΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΛΑΣΤΙΧΟ ΩΡΑΡΙΑ -ΛΑΣΤΙΧΟ ΖΩΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ Το...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για τον αποκλεισμό των εργαζομένων του ΙΦΕΤ από το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

Η Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε. στηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων Ι.Φ.Ε.Τ., μέλος μας, για το αυτονόητο αίτημα να...