Σημαντική Νίκη των Εργαζομένων στα Σούπερ Μάρκετ της Τουρκίας

Δημοσιεύτηκε στις

Σε μήνυμα του προς το ΠΑΜΕ το Συνδικάτο Nakliyat-İş –μέλος της ΠΣΟ- από την Τουρκία ενημερώνει για την σημαντική επιτυχία των εργαζομένων στα Σούπερ Μάρκετ.

Όπως σημειώνει το Συνδικάτο, 1500 εργαζόμενοι της αλυσίδας Uyum Market, ιδιοκτησίας της πολυεθνικής ΜΑΚΡΟ, αφού εξαγοράστηκε η αλυσίδα τους από την εταιρία Migros, απολύθηκαν, χωρίς να τους δοθούν καν οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις.

Οι εργαζόμενοι των Uyum διεκδικώντας τις αποζημιώσεις τους, συντονίστηκαν με τους εργαζόμενους των ΡΕΑΛ Μάρκετ της Τουρκίας που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα και βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Μέσω αυτών ήρθαν σε επαφή με το Συνδικάτο Nakliyat-İş.

Με τη στήριξη του Συνδικάτου, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε σειρά κινητοποιήσεων και αγώνων για πολλούς μήνες. Μετά από 6 μήνες κινητοποιήσεων κόντρα στην εργοδοσία, την κυβέρνηση της Τουρκίας και τις δυνάμεις καταστολής, στις 8 Νοέμβρη η εταιρία Migros υποχρεώθηκε να καταβάλλει το σύνολο των οφειλόμενων στους εργαζόμενους.

Το ΠΑΜΕ εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στο Συνδικάτο Nakliyat-İş και στους εργαζόμενους των Σουπερ Μαρκετ Uyum που απέδειξαν ότι το δίκιο των εργατών κατακτιέται με αγώνες

Περισσότερα

Αλληλεγγύη στους φοιτητές των ΗΠΑ-Καταγγέλλουμε την βία και την καταστολή (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλονίζουν οι εικόνες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Βράδυ Πρωτομαγιάς τεράστιες αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον...

Ενημέρωση από το πολιορκημένο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια -UCLA

Το ΠΑΜΕ σταθερά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, των φοιτητών και των εργαζομένων...

Μήνυμα αλληλεγγύης της ΠΕΟ στην απεργία που πραγματοποιείται στις 17 Απριλίου από το ΠΑΜΕ

Η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου (ΠΕΟ) εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη της στο ΠΑΜΕ και...