Σημαντική Νίκη των Εργαζομένων στα Σούπερ Μάρκετ της Τουρκίας

Δημοσιεύτηκε στις

Σε μήνυμα του προς το ΠΑΜΕ το Συνδικάτο Nakliyat-İş –μέλος της ΠΣΟ- από την Τουρκία ενημερώνει για την σημαντική επιτυχία των εργαζομένων στα Σούπερ Μάρκετ.

Όπως σημειώνει το Συνδικάτο, 1500 εργαζόμενοι της αλυσίδας Uyum Market, ιδιοκτησίας της πολυεθνικής ΜΑΚΡΟ, αφού εξαγοράστηκε η αλυσίδα τους από την εταιρία Migros, απολύθηκαν, χωρίς να τους δοθούν καν οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις.

Οι εργαζόμενοι των Uyum διεκδικώντας τις αποζημιώσεις τους, συντονίστηκαν με τους εργαζόμενους των ΡΕΑΛ Μάρκετ της Τουρκίας που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα και βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Μέσω αυτών ήρθαν σε επαφή με το Συνδικάτο Nakliyat-İş.

Με τη στήριξη του Συνδικάτου, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε σειρά κινητοποιήσεων και αγώνων για πολλούς μήνες. Μετά από 6 μήνες κινητοποιήσεων κόντρα στην εργοδοσία, την κυβέρνηση της Τουρκίας και τις δυνάμεις καταστολής, στις 8 Νοέμβρη η εταιρία Migros υποχρεώθηκε να καταβάλλει το σύνολο των οφειλόμενων στους εργαζόμενους.

Το ΠΑΜΕ εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στο Συνδικάτο Nakliyat-İş και στους εργαζόμενους των Σουπερ Μαρκετ Uyum που απέδειξαν ότι το δίκιο των εργατών κατακτιέται με αγώνες

Περισσότερα

Σταματήστε το Έγκλημα εναντίον του Παλαιστινιακού Λαού

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη νέα κλιμάκωση της κατοχικής βίας του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ εναντίον...

Συνάντηση του ΠΑΜΕ με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΑΜΑΖΟΝ, των ΗΠΑ(VIDEO-ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη, 26 Γενάρη αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε διαδικτυακά με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΑΜΑΖΟΝ, AMAZON LABOR UNION,...

Αλληλεγγύη στη Νέα Μεγάλη Απεργία των Εργατών της Γαλλίας στις 31 Γενάρη

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργάτες της Γαλλίας που κλιμακώνουν τον αγώνα...