Σημαντική Νίκη των Εργαζομένων στα Σούπερ Μάρκετ της Τουρκίας

Δημοσιεύτηκε στις

Σε μήνυμα του προς το ΠΑΜΕ το Συνδικάτο Nakliyat-İş –μέλος της ΠΣΟ- από την Τουρκία ενημερώνει για την σημαντική επιτυχία των εργαζομένων στα Σούπερ Μάρκετ.

Όπως σημειώνει το Συνδικάτο, 1500 εργαζόμενοι της αλυσίδας Uyum Market, ιδιοκτησίας της πολυεθνικής ΜΑΚΡΟ, αφού εξαγοράστηκε η αλυσίδα τους από την εταιρία Migros, απολύθηκαν, χωρίς να τους δοθούν καν οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις.

Οι εργαζόμενοι των Uyum διεκδικώντας τις αποζημιώσεις τους, συντονίστηκαν με τους εργαζόμενους των ΡΕΑΛ Μάρκετ της Τουρκίας που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα και βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Μέσω αυτών ήρθαν σε επαφή με το Συνδικάτο Nakliyat-İş.

Με τη στήριξη του Συνδικάτου, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε σειρά κινητοποιήσεων και αγώνων για πολλούς μήνες. Μετά από 6 μήνες κινητοποιήσεων κόντρα στην εργοδοσία, την κυβέρνηση της Τουρκίας και τις δυνάμεις καταστολής, στις 8 Νοέμβρη η εταιρία Migros υποχρεώθηκε να καταβάλλει το σύνολο των οφειλόμενων στους εργαζόμενους.

Το ΠΑΜΕ εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στο Συνδικάτο Nakliyat-İş και στους εργαζόμενους των Σουπερ Μαρκετ Uyum που απέδειξαν ότι το δίκιο των εργατών κατακτιέται με αγώνες

Περισσότερα

Ολοκληρώθηκε το 15ο Συνέδριο της κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ (ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε το 15ο Συνέδριο της κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ σε αγωνιστικό κλίμα με αισιοδοξία...

2η ημέρα του 15ου Συνεδρίου της Κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ

Σε εξέλιξη είναι για δεύτερη ημέρα οι εργασίες του 15ου Συνεδρίου της κλαδικής Μεταφορών...

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα των εργασιών του 15ου Συνεδρίου της κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ (ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας του 15ου Συνεδρίου της κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ...