Σημαντική Επιτυχία των εργαζομένων της Ιταλίας – Ανακλήθηκαν οι 17 απολύσεις ταχυμεταφορέων

Δημοσιεύτηκε στις

Στην Ρώμη μετά από δύο ημέρες απεργίας ανακλήθηκαν οι 17 απολύσεις των εργαζομένων ταχυμεταφορέων. Μια σημαντική νίκη των εργαζομένων και του συνδικάτου USB.

Σε ανακοίνωση του το Συνδικάτο USB σημειώνει:

«Περισσότεροι από 200 ταχυμεταφορείς από τα τρία υποκαταστήματα διανομής της εταιρείας SDA στη Ρώμη απέργησαν για δύο ημέρες. 2 υποκαταστήματα παρέλυσαν εντελώς από τη μαζική συμμετοχή στη κινητοποίηση, με χιλιάδες δέματα να σταματούν στις αποθήκες και τα φορτηγά να μην μπορούν να ξεφορτώσουν νέα εμπορεύματα. Ενώ 2 εργαζόμενοι τραυματίστηκαν στις κινητοποιήσεις από την αστυνομία.

Ένα αποτέλεσμα που ήρθε χάρη στην αποφασιστικότητα των εργαζομένων, που δεν πτοήθηκαν καθόλου ούτε από τα γκλομπ ούτε από την στάση του ομίλου Poste Italiane.

(Ο Αγώνας) Έληξε, προς το παρόν, με την απόσυρση των διαδικασιών απόλυσης των 17 εργαζομένων, η διαμάχη μεταξύ των ταχυμεταφορέων της αλυσίδας SDA στη Ρώμη, ενός από τους προμηθευτές της ίδιας εταιρείας του Ομίλου των Ιταλικών Ταχυδρομείων.

Στο τέλος δύο έντονων και τεταμένων ημερών, η εταιρεία SDA αναγκάστηκε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, γνωστοποιώντας την απόσυρση των διαδικασιών απόλυσης.

Ο αγώνας και η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων από διαφορετικές αποθήκες, ακόμη και εκείνων που δεν εμπλέκονται άμεσα στις διαδικασίες απόλυσης, αποτελούν την καλύτερη απεικόνιση της δύναμης της εργατικής τάξης.

Το USB, ένα σωματείο που αποτελεί πλέον σε μεγάλο βαθμό την πλειοψηφία μεταξύ των οδηγών της αλυσίδας εφοδιασμού της εν λόγω εταιρείας στην Ρώμη, ήταν, είναι και θα είναι ένα εργαλείο στα χέρια των εργαζομένων για να αντιμετωπίσουν με αποφασιστικότητα κάθε προσπάθεια προσβολής των δικαιωμάτων τους

Το USB θα κρατήσει ψηλά την προσοχή του σε κάθε απόπειρα χτυπήματος των δικαιωμάτων, ξεκινώντας από τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζονται στις πλάτες των εργαζομένων και των μισθών τους όπως η τροποποίηση του άρθρου 1667 του Αστικού Κώδικα που θέλει να γυρίσει πίσω κατά μια δεκαετία τα δικαιώματα που έχουν κατακτήσει οι ταχυμεταφορείς και όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα logistics»

Ο αγώνας Συνεχίζεται – USB  Logistics -Ρώμη 6/10/2022

Το ΠΑΜΕ συνεχάρη το συνδικάτο USB για την επιτυχία του και τη μεγάλη νίκη των εργαζόμενων ταχυμεταφορέων

Περισσότερα

Συγκλονιστικά μηνύματα φιλίας από τον λαό της Τουρκίας στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης των εργαζομένων της Ελλάδας ΦΩΤΟ

Από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας το ΠΑΜΕ βρίσκεται στο πλευρό του λαού της...

Οργανώνουμε τώρα την Αλληλεγγύη – Συγκέντρωση υλικής βοήθειας για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας

Συνάδελφοι, Οργανώνουμε Τώρα την Αλληλεγγύη με τον δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας. Έχουμε την πικρή πείρα από...