Σημαντική Επιτυχία των εργαζομένων της Ιταλίας – Ανακλήθηκαν οι 17 απολύσεις ταχυμεταφορέων

Δημοσιεύτηκε στις

Στην Ρώμη μετά από δύο ημέρες απεργίας ανακλήθηκαν οι 17 απολύσεις των εργαζομένων ταχυμεταφορέων. Μια σημαντική νίκη των εργαζομένων και του συνδικάτου USB.

Σε ανακοίνωση του το Συνδικάτο USB σημειώνει:

«Περισσότεροι από 200 ταχυμεταφορείς από τα τρία υποκαταστήματα διανομής της εταιρείας SDA στη Ρώμη απέργησαν για δύο ημέρες. 2 υποκαταστήματα παρέλυσαν εντελώς από τη μαζική συμμετοχή στη κινητοποίηση, με χιλιάδες δέματα να σταματούν στις αποθήκες και τα φορτηγά να μην μπορούν να ξεφορτώσουν νέα εμπορεύματα. Ενώ 2 εργαζόμενοι τραυματίστηκαν στις κινητοποιήσεις από την αστυνομία.

Ένα αποτέλεσμα που ήρθε χάρη στην αποφασιστικότητα των εργαζομένων, που δεν πτοήθηκαν καθόλου ούτε από τα γκλομπ ούτε από την στάση του ομίλου Poste Italiane.

(Ο Αγώνας) Έληξε, προς το παρόν, με την απόσυρση των διαδικασιών απόλυσης των 17 εργαζομένων, η διαμάχη μεταξύ των ταχυμεταφορέων της αλυσίδας SDA στη Ρώμη, ενός από τους προμηθευτές της ίδιας εταιρείας του Ομίλου των Ιταλικών Ταχυδρομείων.

Στο τέλος δύο έντονων και τεταμένων ημερών, η εταιρεία SDA αναγκάστηκε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, γνωστοποιώντας την απόσυρση των διαδικασιών απόλυσης.

Ο αγώνας και η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων από διαφορετικές αποθήκες, ακόμη και εκείνων που δεν εμπλέκονται άμεσα στις διαδικασίες απόλυσης, αποτελούν την καλύτερη απεικόνιση της δύναμης της εργατικής τάξης.

Το USB, ένα σωματείο που αποτελεί πλέον σε μεγάλο βαθμό την πλειοψηφία μεταξύ των οδηγών της αλυσίδας εφοδιασμού της εν λόγω εταιρείας στην Ρώμη, ήταν, είναι και θα είναι ένα εργαλείο στα χέρια των εργαζομένων για να αντιμετωπίσουν με αποφασιστικότητα κάθε προσπάθεια προσβολής των δικαιωμάτων τους

Το USB θα κρατήσει ψηλά την προσοχή του σε κάθε απόπειρα χτυπήματος των δικαιωμάτων, ξεκινώντας από τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζονται στις πλάτες των εργαζομένων και των μισθών τους όπως η τροποποίηση του άρθρου 1667 του Αστικού Κώδικα που θέλει να γυρίσει πίσω κατά μια δεκαετία τα δικαιώματα που έχουν κατακτήσει οι ταχυμεταφορείς και όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα logistics»

Ο αγώνας Συνεχίζεται – USB  Logistics -Ρώμη 6/10/2022

Το ΠΑΜΕ συνεχάρη το συνδικάτο USB για την επιτυχία του και τη μεγάλη νίκη των εργαζόμενων ταχυμεταφορέων

Περισσότερα

Μήνυμα ΠΕΟ με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την ίδρυση του ΠΑΜΕ

Προς Γραμματεία ΠΑΜΕ Αγαπητοί σύντροφοι Εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ μεταφέρω προς όλα τα...

25 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΜΕ

25 χρόνια πριν, στις 3 Απρίλη του 1999, πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική πανελλαδική σύσκεψη του...

ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ: Αλληλεγγύη στην απεργία των εργαζομένων στο πρακτορείο “ΑΡΓΟΣ”

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Εμείς οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί υπάλληλοι και φωτορεπόρτερ που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ...