ΣΕΤΤΑ – Καταγγελία για την επίθεση της Ιταλικής Αστυνομίας εναντίον απεργών στα Ταχυδρομεία

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Εργατουπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Αττικής, καταγγέλλει την βίαιη επίθεση που δέχτηκαν  από τις δυνάμεις της αστυνομίας σήμερα το πρωί στην Ρώμη οι συνάδελφοι courierτων Ιταλικών Ταχυδρομείων, που βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις 17 συναδέλφων τους!

Οι συνάδελφοι μας στα Ιταλικά Ταχυδρομεία που αγωνίζονται για την δουλειά τους και βρέθηκαν να είναι άνεργοι αντιμετωπίζονται  σαν κοινοί εγκληματίες και ταυτόχρονα αυτοί που τους απολύουν πλουτίζουν.

Και στα ΕλληνικάΤαχυδρομείακαι στη Γενική Ταχυδρομική οι εργαζόμενοι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με την επίθεση της εργοδοσίας.Στα ΕΛΤΑ- ΕΛΤΑ COURIERενώ δίναμε τη μάχη με 24ωρη και 48ωρη απεργία για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, οιδιοικήσεις των ΕΛΤA και ΕΛΤΑ- COURIER μπροστά στα δίκαια αιτήματα απάντησαν με δυνάμεις καταστολής. Στη Γενική Ταχυδρομική αντίστοιχα η εργοδοτική ασυδοσία δεν έχει τέλος, έχει  καθιερωθεί να στέλνουν την αστυνομία είτε οι εργαζόμενοι κάνουν κινητοποιήσεις, είτε απεργούν φτάνοντας ακόμα και  στο σημείο να  στέλνουν τους εργαζόμενους στα δικαστήρια να απολογηθούν επειδή υπερασπίστηκαν τα δικαιώματά τους!

Την ίδια στιγμή οι απολύσεις των ενοικιαζόμενων συναδέλφων στον όμιλο ΕΛΤΑ-ΕΛΤΑ ΚΟΥΡΙΕΡ συνεχίζονται μήνα τον μήνα, η εντατικοποίηση βαράει κόκκινο, οι διώξεις συνδικαλιστών στην Γενική Ταχυδρομική έχουν  γίνει καθεστώς, οι συνθήκες Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους είναι απαράδεκτες!

Ο αγώνας, η οργάνωση στα συνδικάτα μας είναι μονόδρομος

Όπλο μας η αλληλεγγύη

Το ΣΕΤΤΑ εκφράζει την  αμέριστη συμπαράστασήτου στον δίκαιο απεργιακό αγώνα των συναδέλφων courier των Ιταλικών Ταχυδρομείων. Καταγγέλλουμε την βάρβαρη επίθεση της Ιταλική αστυνομίας που έφερε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό 2 εργαζομένων και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους εργάτες και το Συνδικάτο USB Ιταλίας. Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου των Ταχυδρομείων –Ταχυμεταφορών να εκφράσουν με την σειρά τους την αλληλεγγύη τους.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ

ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Περισσότερα

Κλαδικό Συνδικάτο Εργατ/λων Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημ. Τροφίμων Περιφ. Ενότητας Μαγνησίας- Σποράδων: Για ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Η νέα εργοδοσία στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ εφαρμόζει στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης μια πολιτική κοινωνικής...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας : Περί ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση του 16χρονου

Για την δημόσια συζήτηση περί ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση του 16χρονου στο «Ιπποκράτειο»...

Ψήφισμα Σωματείων Κλάδου Τροφίμων για τις απολύσεις στην εταιρεία AVRAMAR

Τα σωματεία που υπογράφουμε καταγγέλλουμε τη στάση της εργοδοσίας της AVRAMAR ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ που επιχειρεί...