ΣΕΤΗΠ: Το Σάββατο 29 Γενάρη δίνουμε αγωνιστικό παρών στη μεγάλη συγκέντρωση των σωματείων στις 11.30πμ στο Σύνταγμα

Δημοσιεύτηκε στις

Διαδηλώνουμε για μέτρα προστασίας του λαού από τις φυσικές καταστροφές – Για να μην χαθούν τα μεροκάματα των «αργιών»

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζομένους της Πάτρας που καταφθάνουν στην Αθήνα!

Συνάδελφοι, μία αναμενόμενη χιονόπτωση οδήγησε στις απαράδεκτες σκηνές χάους σε όλη την Αττική! Η προστασία της ζωής των εργαζομένων ήταν πάλι ο «χαμένος» απέναντι στην εγκληματική πολιτική όλων των κυβερνήσεων  που βάζει το κέρδος πάνω από όλα.  Άνθρωποι εγκλωβισμένοι στην Αττική και σε άλλους δρόμους, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να διακόπτουν τη λειτουργία τους, δρόμοι προς τα νοσοκομεία να είναι απροσπέλαστοι, το ρεύμα κομμένο σε χιλιάδες νοικοκυριά μέσα στον χιονιά και εργαζόμενοι εγκλωβισμένοι σε εργασιακούς χώρους.

Αυτό το κράτος δεν είναι δικό μας, είναι εχθρικό προς τα συμφέροντας μας

 Όλες αυτές οι εικόνες ντροπής αποδεικνύουν ακόμα μια φορά ότι για όλα αυτά που βιώνουμε δε φταίει η ώρα η κακιά, ούτε τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Ακραία αντιλαϊκή είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών που έχει ως κριτήριο τα κέρδη των λίγων. Γιατί έργα σύγχρονα και αναγκαία που έχει ανάγκη ο λαός μας σήμερα για να προστατευτεί και να ζήσει με ασφάλεια δε γίνονται γιατί δεν αποδίδουν τα κέρδη που θέλουν μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι και λοιποί μεγάλο-επιχειρηματίες. Γι’ αυτό και προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους πίσω από την ατομική ευθύνη και μηνύματα του 112 να σκούζουν “μείνετε σπίτι για να σωθείτε”.

Απαιτούμε χωρίς καμία χρονοτριβή, με ευθύνη της κυβέρνησης, της περιφέρειας και των δημοτικών αρχών να ανοίξουν άμεσα οι δρόμοι και κύρια οι κεντρικοί που παραμένουν κλειστοί. Να δοθεί προτεραιότητα στους δρόμους που οδηγούν στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας και σε κέντρα αιμοκάθαρσης για να αντιμετωπιστούν επείγοντα προβλήματα υγείας.

Να αποκατασταθούν άμεσα τα προβλήματα που σχετίζονται με τη διακοπή ηλεκτροδότησης λαϊκών νοικοκυριών. Να ανοίξουν δημοτικά κτίρια για να φιλοξενήσουν ανθρώπους που δεν έχουν ρεύμα, που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε θέρμανση. Να διευκολυνθεί με κάθε πρόσφορο μέσο η εργασία των εργαζομένων στις κοινωνικές υπηρεσίες, προκειμένου να βοηθήσουν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Να χορηγηθούν μέσα ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους για να μπορούμε να δουλεύουμε σε συνθήκες ψύχους.

Να εξασφαλιστεί επαρκής ποσότητα πετρελαίου σε κάθε σχολείο και παιδικό σταθμό ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια για την υγεία των εργαζομένων και των παιδιών.

Η ανακοίνωση για τηλεκπαίδευση αύριο Πέμπτη 26/1 και πιθανά την Παρασκευή δε λύνει κανένα πρόβλημα. Η τηλεργασία για ακόμα μια φορά εμφανίζεται σαν πανάκεια για να αποφύγουν εργοδότες και κυβέρνηση οποιαδήποτε ευθύνη. Στην καλύτερη περίπτωση οι γονείς θα πρέπει να κάνουν  πάλι τους ζογκλέρ  ανάμεσα  σε τηλεργασία, τηλεκπαίδευση και τη φροντίδα του νοικοκυριού ενώ ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί βασικές βλάβες από τον χιονιά.

Η οργάνωση και η αλληλεγγύη είναι τα δικά μας όπλα – Δε θα δεχτούμε τον εργασιακό μεσαίωνα

Δε θα δεχτούμε να καιγόμαστε το καλοκαίρι – να πνιγόμαστε και να παγώνουμε τον χειμώνα

Στον κλάδο μας αυτές τις μέρες ζήσαμε ακόμα μία φορά την απογείωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας κρυμμένη πίσω από την «αργία»-«αναστολή» της κυβέρνησης. Το συνδικάτο μας δεχόταν βροχή τις καταγγελίες δύο ημέρες ασταμάτητα για εργοδότες που υποχρέωναν εργαζομένους σε εργασία εκμεταλλευόμενοι κυρίως  την τηλεργασία. Λίγα από τα δεκάδες παραδείγματα είναι η Vodafone, η Teleperformance, η CQS, η chanel vas, η Epsilon Net, η Atcom, η Persado και ο κατάλογος μακρύς…

Συνάδελφοι, δεν τους πέρασε! Το ΣΕΤΗΠ ύψωσε ασπίδα προστασίας για τα δικαιώματα των συναδέλφων με δεκάδες τηλεφωνικές παρεμβάσεις και καταγγελίες και θα συνεχίσει έως το τέλος. Η άμεση και οργανωμένη μας αντίδραση σε πολλές περιπτώσεις ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά και ανέτρεψε τα σχέδια τους. Το Σάββατο διεκδικούμε και αυτά, τα χαμένα μεροκάματα, την προσαυξημένη αποζημίωση για όσους εργάστηκαν.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να διαδώσουν το κάλεσμα και να συναντηθούμε σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση.

Καλούμε όλα τα επιχειρησιακά σωματεία να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής.

Απαιτούμε:

  • Άμεσα μέτρα και έργα προστασίας του λαού από όλες τις φυσικές καταστροφές με επαρκή χρηματοδότηση μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό.
  • Προμήθεια μηχανημάτων και δημιουργία αναγκαίων υποδομών, με ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους, για την προστασία του λαού. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε αντίστοιχες δομές για να μπορεί να δίνεται με επάρκεια η μάχη για την προστασία της ζωής των πολιτών. Σε αυτήν την κατεύθυνση να δοθεί άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση και στους δήμους
  • Να καταργηθούν τα διόδια και να εξασφαλιστούν σύγχρονα μέσα και υποδομές, με ευθύνη της κυβέρνησης, σε όλους τους οδικούς άξονες
  • Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις.
  • Άδειες ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές σε όλους του γονείς συναδέλφους για όσο οι εκπαιδευτικές δομές θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση ή καθόλου.

Περισσότερα

Συνδικάτο Τροφίμων-Ποτών Ν. Χανίων: Το στρατόπεδο Μαρκοπούλου να επιστραφεί και να αποδοθεί στους κατοίκους των Χανίων

Η διοίκηση του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Ν. Χανίων στηρίζει τον χανιώτικο λαό που...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Στο έλεος της τύχης η ζωή των εργαζομένων για μια ακόμη φορά.

Καταγγέλλουμε το γεγονός του τραυματισμού εργαζομένων, που κατά τη διάρκεια εργασιών κεραυνοβολήθηκαν από ρεύμα...