ΣΕΣ-Industriall αποδεικνύουν ξανά το ρόλο τους ως Λομπίστες των βιομηχάνων

Δημοσιεύτηκε στις

Λίγες βδομάδες μετά τις αποκαλύψεις του QATARGATE για τον πρώην Γενικό Γραμματέα της ΣΕΣ, η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων(ΣΕΣ) μαζί με την κλαδική της οργάνωση Industriall επιβεβαίωσαν ξανά ότι πρόκειται για οργανώσεις-λόμπι των βιομηχάνων και όχι για οργανώσεις των εργατών και των συνδικάτων.

Όπως ανακοίνωσαν με πολλά χαμόγελα, η νέα Γενική Γραμματέας της ΣΕΣ και ο Γενικός Γραμματέας της IndustriAll Europe συναντήθηκαν με την Πρέσβειρα Εμπορίου των ΗΠΑ KatherineTai, για να «συζητήσουν την ανάγκη υποστήριξης των ευρωπαϊκών εταιρειών», να αποφευχθεί «ένας εμπορικός πόλεμος» και να αναπτυχθεί «ισχυρό εμπόριο».

Μάλιστα, ανερυθρίαστα παρουσίασαν την Κυβέρνηση των ΗΠΑ ως φιλο-εργατική, που δήθεν στηρίζει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, μόλις λίγες βδομάδες αφού η Κυβέρνηση Μπάιντεν απαγόρεψε στους εργάτες των τρένων να διεκδικήσουν Συλλογική Σύμβαση επιβάλλοντας με «Σιδερένια Φτέρνα» τα θέλω των μονοπωλίων.

Δεν είναι τυχαίος ο μη-σχολιασμός του QATARGATE από την ΣΕΣ και τις οργανώσεις INDUSTRIALL, UNIκαι άλλες. Δεν μπορούν να καταδικάσουν τον ίδιο τους τον εαυτό και την βρώμικη λειτουργία τους, την υπηρετική τους σχέση με ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και πολυεθνικές εταιρείες.

Συναντιούνται με εμίρηδες, με πρέσβεις ιμπεριαλιστών, εκπροσώπους πολυεθνικών και προωθούν τα συμφέροντα τους, καλώντας τους εργάτες σε αδράνεια, «κοινωνικούς διαλόγους», και ταξική συνεργασία. Είναι οργανώσεις χρυσοπληρωμένων στελεχών της ΕΕ, λομπίστες ιμπεριαλιστικών κέντρων και πολυεθνικών εταιρειών που δεν έχουν καμία σχέση με τη εργατική τάξη.

Η απάντηση των εργατών, των αγωνιστικών συνδικάτων είναι το δυνάμωμα των αγώνων, της ταξικής πάλης και αλληλεγγύης. Το δυνάμωμα και η μαζικοποίηση των αγωνιστικών συνδικάτων και η απομόνωση των υπηρετών των ιμπεριαλιστών και των μονοπωλίων.

Περισσότερα

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργατών του εργοστασίου Falk Ista στην Σερβία

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη στους εργάτες του εργοστασίου Falk Ista και στο Συνδικάτο...

Κινητοποιήσεις σε CEPAL και doValue – Απετράπηκαν πλειστηριασμοί(BINTEO-ΦΩΤΟ)

Μετά από κινητοποιήσεις σωματείων και φορέων στα funds CEPAL και doValue απετράπηκαν πλειστηριασμοί λαϊκών...

Συνέδριο Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων – Βήμα Κήρυξης της νέας Αντεργατικής Επίθεσης Εργοδοτών-Ευρωπαϊκής Ένωσης

https://youtu.be/a_K6jvkA-8I Την Παρασκευή 26 Μάη, ολοκληρώνεται στο Βερολίνο το Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων-ΣΕΣ. Ένα...