Σχόλιο για την πρόθεση της κυβέρνησης για αποστολή ελληνικής κατοχικής δύναμης στη Γάζα

Δημοσιεύτηκε στις

Η απόφαση αίσχος της κυβέρνησης της ΝΔ να συμμετάσχει ως παρατηρητής στο λεγόμενο «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ που προωθεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθώς και η πρόθεση αποστολής ελληνικής κατοχικής δύναμης στη Γάζα, συνιστούν επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ – Ισραήλ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή.

Τα σχέδια αυτά μετατρέπουν τη Γάζα σε ένα αμερικανοϊσραηλινό προτεκτοράτο και επενδυτικό «Ελ Ντοράντο», όπου δε θα υπάρχει χώρος για την πατρίδα του πολύπαθου παλαιστινιακού λαού.

Πρόκειται για μια επιλογή που νομιμοποιεί και στηρίζει την επιβολή νέων τετελεσμένων με τη βία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, μετατρέποντας την Ελλάδα σε μέρος της μηχανής κατοχής και καταστολής στο πλευρό του κράτους – δολοφόνου Ισραήλ.

Η συμμετοχή σε τέτοιου είδους «συμβούλια» και στρατιωτικές αποστολές εμπλέκει τον ελληνικό λαό σε επικίνδυνες περιπέτειες και τον καθιστά συνένοχο σε εγκλήματα σε βάρος άλλων λαών.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία δουλειά να πληρώσουν με το αίμα τους τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών. Καμία εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς  σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Κανένας Έλληνας στρατιώτης και αξιωματικός εκτός συνόρων. Καμιά συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ.

Να εφαρμοστεί η ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής του 2015 και να προχωρήσει άμεσα η αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα πριν το 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Περισσότερα

Ζωντανά θα προβληθεί η σημερινή Συνέντευξη Τύπου της ΔΑΣ στις 12μμ, για το 39ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ

Παρακολουθήστε ζωντανά στον παρακάτω σύνδεσμο την Συνέντευξη Τύπου της ΔΑΣ, που θα δοθεί σήμερα...

Πραγματοποιήθηκαν περιοδείες συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ σε Ηράκλειο και Χανιά μπροστά στο 39ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ (ΦΩΤΟ)

Μπροστά στο 39ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, που ξεκινά αύριο, Πέμπτη 16 Απρίλη, την ώρα...