ΠΣΟ: 3 Οκτώβρη 2020 – 75 Χρόνια Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία

image_pdfimage_print

3 Οκτώβρη 2020

75 Χρόνια Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία

75 Χρόνια Με Τιμή Και Αξιοπρέπεια!

Στις 3 Οκτωβρίου, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία γιορτάζει τα 75 χρόνια από την ίδρυσή της. Η μεγαλύτερη διεθνής εργατική συσπείρωση μέχρι τότε έλαβε την απόφαση που έμεινε ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη του παγκόσμιου εργατικού κινήματος, στις 3 Οκτωβρίου 1945: η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΡΥΘΗΚΕ στο Palais de Chaillot του Παρισιού.

75 χρόνια αργότερα, η ΠΣΟ συνεχίζει στον ίδιο ασυμβίβαστο δρόμο, με ενότητα, ταξικό προσανατολισμό, με διεθνισμό. 75 χρόνια με τιμή και αξιοπρέπεια!

Η χρονιά που περνάμε, η 75η επέτειος της ΠΣΟ έχει ήδη μείνει στην ιστορία για την πλούσια δράση των μελών και φίλων της ΠΣΟ σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η πανδημία του κορονοϊού μπορεί να προκάλεσε προβλήματα στις περισσότερες χώρες του κόσμου, αλλά τα ταξικά συνδικάτα αγωνίστηκαν με όλα τα μέσα τους και κατάφεραν να σταματήσουν στην πράξη την προσπάθεια περιορισμού των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών από τις κυβερνήσεις.

Διοργανώθηκαν κινητοποιήσεις, απεργίες, εκδηλώσεις, διαμαρτυρίες και σεμινάρια σε όλο τον κόσμο, συνδυάζοντας με επιτυχία τον αγώνα για την υγεία των ανθρώπων με τα 75 χρόνια ζωής και δράσης της ΠΣΟ. Έχουμε αποδείξει και αποδεικνύουμε ότι κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να λυγίσει την ακλόνητη πίστη μας στον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπο.

Συνεχίζουμε… το έτος 2020 είναι αφιερωμένο στην 75η επέτειο της ΠΣΟ, μια επέτειο όχι μόνο ιστορική αλλά και επέτειο δράσης. Οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο, για 75 χρόνια, αφιερώνουν αυτήν την ημέρα για να τιμήσουν την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία σύμφωνα με τα αιτήματα και τα συνθηματα της.

Σχεδιάζουμε, προγραμματίζουμε, κινητοποιούμε και ολοκληρώνουμε τις ενέργειές μας στις 3 Οκτωβρίου, τιμούμε στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε το μήνυμα που έστειλαν οι πρωτοπόροι εργάτες από το Παρίσι που ίδρυσαν την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία πριν από 75 χρόνια.

Όλοι στις δραστηριότητες των εθνικών οργανώσεων της ΠΣΟ!

Όλοι στη μάχη για τον εορτασμό της 75ης επετείου από την ίδρυση του ΠΣΟ!

Το κύριο σύνθημά μας:

Εργάτες Και Λαοί Ενωμένοι

Για Έναν Κόσμο Με Κοινωνική Δικαιοσύνη

Ενάντια Στα Μονοπώλια Και Τον Ιμπεριαλισμό

Comments are closed.