Πέμπτη, Ιούλιος 18

Ψηφίσματα για τους μαθητές και αλληλεγγύης στον ναύτη της «Φρεγάτας ΝΑΥΑΡΙΝΟΝ» που εγκρίθηκαν από το 24ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου

image_pdfimage_print

Στο 24ο Συνέδριό μας που πραγματοποιήθηκε 1-2 Δεκεμβρίου 2018 εγκρίθηκαν και δύο ψηφίσματα που αφορούν:

Α) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Οι επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας καθώς και η προσπάθεια διαφόρων, λιγοστών φασιστοειδών, ακροδεξιών και εθνικιστικών δυνάμεων να σπείρουν το φασιστικό – ρατσιστικό τους δηλητήριο μέσα στους μαθητές, στα παιδιά μας, στα σχολεία πρέπει να απομονωθούν. Είμαστε δίπλα, μαζί με τους μαθητές οι οποίοι συνεχίζουν και πρέπει να συνεχίσουν την προσπάθεια να απομονώνουν αυτές τις δυνάμεις, όπως αποφασιστικά κάνουν σε εκατοντάδες σχολεία, σε όλη τη χώρα, αυτές τις μέρες.

Τόσο η ΝΔ που υποδαυλίζει τον εθνικισμό όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, αξιοποιούν αυτή την εξέλιξη για να αποσιωπηθούν και να συκοφαντηθούν οι μεγάλες μαθητικές κινητοποιήσεις που γίνονται από την αρχή της χρονιάς, με ξεκάθαρους στόχους και αιτήματα, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, και που καμία σχέση δεν έχουν με την εθνικιστική και φασιστική δράση. Έτσι συμβάλλουν από διαφορετικούς δρόμους στις επιδιώξεις της ναζιστικής ΧΑ. Κρύβουν την ουσία για το περιεχόμενο της συμφωνίας των Πρεσπών, που «ανάβει» περισσότερο το φιτίλι του πολέμου στην περιοχή μας, ενισχύοντας την ΝΑΤΟική και Ευρωενωσιακή παρουσία στα Βαλκάνια, που εγκυμονεί νέους κινδύνους για τους λαούς.

Καλούμε τους εργαζόμενους στον κλάδο μας και όλους τους εργαζόμενους να μην ανεχτούν στάσεις και θέσεις που αφήνουν χώρο στο φούντωμα αντιδραστικών αντιλήψεων και σπέρνουν το αντιδραστικό φασιστικό δηλητήριο στα παιδιά μας. Έχουμε υποχρέωση στηρίξουμε την προσπάθειά τους όπως και την προσπάθεια εκείνων των εκπαιδευτικών που πασχίζουν να απομονώσουν τέτοιες δυνάμεις, τέτοιες φωνές στα σχολεία. Έχουμε υποχρέωση να μιλήσουμε στα παιδιά μας για τις θηριωδίες του φασισμού και του ιμπεριαλιστικού πολέμου, τη ρίζα του και γιατί πρέπει να απομονωθεί.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μιλήσουν στους μαθητές για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για το ρόλο του ΝΑΤΟ, για την αληθινή Ιστορία που κρύβουν τα σχολικά βιβλία. Να αποκαλύψουνε στα μάτια των μαθητών τον πραγματικό ρόλο των φασιστικών κι εθνικιστικών οργανώσεων. Να γνωρίσουν οι μαθητές τις εικόνες ολέθρου από τις καταστροφές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα πεινασμένα παιδιά της Κατοχής, το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, τα καμένα χωριά από τους Γερμανούς.

Σαν γονείς, σαν εργάτες έχουμε υποχρέωση να μην αφήσουμε τα σχολεία των παιδιών μας να γίνουν ορμητήριο αναπαραγωγής φασιστικών και εθνικιστικών κραυγών. Να απομονώσουμε τέτοιες φωνές που οδηγούν στον αλυτρωτισμό, τον κάλπικο πατριωτισμό και το μίσος ενάντια σε άλλους λαούς. Να τους εμφυσήσουμε τις ιδέες της αγάπης για την πατρίδα με την αγάπη για το λαό της και τους άλλους λαούς. Να τους μιλήσουμε για τον πόλεμο που δολοφονεί τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους, δημιουργεί μετανάστες και προσφυγιά.

Να μάθουμε στα παιδιά μας ότι πρέπει να αγωνιστούν για ένα σχολείο που θα μορφώνει πραγματικά, που θα δίνει ολόπλευρη μόρφωση σε όλα τα παιδιά. Όπως αγωνιζόμαστε εμείς για το δίκιο των εργαζομένων. Για μια καλύτερη κοινωνία χωρίς πόλεμους, εκμετάλλευση και προσφυγιά.

Όχι στη συμφωνία των Πρεσπών – Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια – Έξω οι φασίστες από τα σχολεία!».

*************************

Β) ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ   ΣΤΟ  ΝΑΥΤΗ  ΤΗΣ   «ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΝΑΥΑΡΙΝΟΝ»

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ναύτη Σταύρο Παπαδάκη, (Στρατεύσιμος Δίοπος Μηχανικός – Τ/ΜΗΧ),που δίκαια διαμαρτυρήθηκε για τη συμμετοχή της φρεγάτας «Ναβαρίνον», όπου υπηρετεί, στη ΝΑΤΟική άσκηση «Sea Guardian», στα πλαίσια των πολεμοκάπηλων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή μας που βάζουν σε κινδύνους το λαό μας και άλλους λαούς.

Η στάση του ναύτη εκφράζει το διαχρονικό αίτημα του ελληνικού λαού και της Ομοσπονδίας μας να μη γίνει η χώρα μας ορμητήριο πολέμων.

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΙΔΙΑ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως dealer των μονοπωλίων προωθεί τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Η βάρβαρη πολιτική τους, που θυσιάζει καθημερινά μισθούς και δικαιώματα των εργαζομένων για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με τη συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και τους σχεδιασμούς του στην περιοχή στα πλαίσια της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της Ελλάδας σε όφελος των αφεντικών και των συμφερόντων τους Γι’ αυτό στέλνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις σε αποστολές και ασκήσεις εκτός συνόρων. Μόνο ανασφάλεια και σοβαρούς κινδύνους μπορεί να επιφυλάσσουν για την εργατική τάξη, το λαό της πατρίδας μας. Το κυνήγι του κέρδους για τα μονοπώλια, και με τα στρατιωτικά μέσα του ΝΑΤΟ, έχει αφήσει σε γείτονες λαούς μόνο φτώχεια, πολέμους, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους άλλους λαούς. Μας ενώνουν τα κοινά μας συμφέροντα ενάντια στα αφεντικά.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μέσα στους χώρους δουλειάς για:

  • Καμιά δράση ενόπλων δυνάμεων έξω από τα σύνορα, να επιστρέψουν πίσω όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις.
  • Καμιά αλλαγή συνόρων και συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
  • Καμιά συμμετοχή σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις και ασκήσεις ευρωστρατού.
  • Να κλείσει τώρα η Βάση της Σούδας και όλες οι άλλες βάσεις.
  • Καμιά διευκόλυνση σε γη, θάλασσα και αέρα των ιμπεριαλιστικών στρατιωτικών δυνάμεων, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ευρωστρατού.
  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τις θάλασσές μας.
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
  • Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, στο ρατσισμό, στο σοβινισμό.
  • Πάλη ενάντια στην καταστολή, υπεράσπιση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών.
  • Απομονώνουμε την ναζιστική συμμορία, Χρυσή Αυγή, από κάθε εργασιακό χώρο, εργατογειτονιά, χωριό, από παντού.

Η Διοίκηση

Comments are closed.