Ψήφισμα των εργαζόμενων της ALPHA BANK στο κτήριο της Λ. Συγγρού 54

Οι εργαζόμενοι της ALPHA BANK στο κτήριο της Λ. Συγγρού 54 πραγματοποιήσαμε σήμερα συγκέντρωση στο χώρο εργασίας κατά τη διάρκεια της 3ωρης στάσης εργασίας, και αποφασίσαμε τα εξής:

-Καταδικάζουμε  την απόφαση της ALPHA BANK να μετακινήσει εργαζόμενους στην εταιρεία CEPAL προκειμένου να υλοποιήσει το επιχειρησιακό της σχέδιο για μεταφορά των υπηρεσιών διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων. Δεν δεχόμαστε ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΧΙΣΗ- ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ.

-Στέλνουμε μήνυμα στην ALPHA BANK ότι το νέο στρατηγικό της «σχέδιο αναδιάρθρωσης»  που σαρώνει εργασιακά δικαιώματα και μας καθιστά «αναλώσιμους» θα μας βρει απέναντι. Δεν δεχόμαστε να γίνουμε θυσία γιατί έτσι επιτάσσουν τα συμφέροντα της τράπεζας.

– Καταδικάζουμε τις απολύσεις 24 συναδέλφων που ανακοίνωσε η τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ, οι οποίοι διεκδικούσαν το αυτονόητο: να παραμείνουν στην τράπεζα που προσλήφθηκαν με τα δικαιώματα που απορρέουν από τις συμβάσεις τους. Απαιτούμε την ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων μας και τους εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας. Η τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ  έχει την υποχρέωση να τους τοποθετήσει σε θέσεις εργασίας σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον Κανονισμό της, πλησίον της κατοικίας τους.

– Καλούμε τα επιχειρησιακά σωματεία της ALPHA BANK να προκηρύξουν 24ωρη απεργία την επόμενη βδομάδα ως πρώτη απάντηση στην επίθεση της τράπεζας.

– Καλούμε την ΟΤΟΕ να προκηρύξει 24ωρη κλαδική απεργία την επόμενη βδομάδα μιας και το ζήτημα  μεταφοράς των υπηρεσιών κόκκινων δανείων και της εργασιακής ανασφάλειας των εργαζομένων σε αυτές αφορά ΟΛΕΣ τις τράπεζες (ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ALPHA BANK, EUROBANK αργότερα και την ΕΤΕ)

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

1η Μάη απεργούμε! Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!  Όλοι στην συγκέντρωση στις 10:30π.μ στο Πασαλιμάνι!  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο...

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά: Όλοι στην Απεργία 1η Μάη

1 ΜΑΗ ΔΕΝ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Δελτίο Τύπου για τη συγκέντρωση και τη πορεία ειρήνης