Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική , καταδικάζουμε την συνδικαλιστική μαφία που αποτελεί την πλειοψηφία της Διοίκησης της ΓΣΕΕ. Η θλιβερή ομάδα ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-Ομάδα Βασιλόπουλου/ ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν την κατρακύλα τους δίνοντας διαπιστευτήρια σε κυβέρνηση και εργοδότες, επιτρέποντας την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της εργοδοσίας μέσα στα Σωματεία και με φυσική πλέον παρουσία.

Αφού κατασπατάλησαν τα λεφτά των εργαζόμενων σε πεντάστερα ξενοδοχεία στην Καλαμάτα, φέρνοντας για συνέδρους εργοδότες, διευθυντές και νόθους, αφού ήταν επί τρεις μέρες εξαφανισμένοι, αρνούμενοι να έρθουν να κάνουν πραγματικό συνέδριο εργατών, ετοιμάζονται να κάνουν τα ίδια αίσχη, αυτή τη φορά στην Ρόδο σαν τους κλέφτες.

Χρόνια ολόκληρα οι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ είχαν κάτσει στο σβέρκο της εργατικής τάξης. Πότε με τον «κοινωνικό εταιρισμό και τους στημένους διαλόγους τους» , πότε με την κοινωνική ειρήνη και συναίνεση, εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας, του ΣΕΒ σαν πιστοί υπαλληλίσκοι τους. Και τώρα πλέον έρχεται η ίδια η εργοδοσία μέσα στα συνδικάτα (βλέπε γνωστός και μη εξαιρετέος εργοδότης-συνδικαλιστής Καραγεωργόπουλος, Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της ΓΣΕΕ) και πολλά άλλα διαλεχτά μπουμπούκια , στελέχη Ανώνυμων Εταιρειών που εμφανίζονται σαν αντιπρόσωποι.

ΤΟΥΣ ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΘΑΡΑ: ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Και στον κλάδο μας έχουμε πείρα. Μέσα στην ΟΜΕ –ΟΤΕ, στην Intracom, δραστηριοποιείται στην πλειοψηφία των Δ.Σ, το ανφαν γκατέ του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Έχουν βάλει πλάτη , με την στάση τους μέσα στα Σωματεία , να καταργηθεί κάθε δικαίωμα. Υπέγραψαν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στον Όμιλο ΟΤΕ με μειώσεις, ενίσχυσαν τον περαιτέρω διαχωρισμό των εργαζόμενων με τις πολλές και διαφορετικές εργασιακές σχέσεις. Εκλεκτά διευθυντικά στελέχη, προϊστάμενοι και άνθρωποι της εργοδοσίας, κοσμούν τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στα πρωτοβάθμια Σωματεία στον Όμιλο ΟΤΕ και διατείνονται ότι μιλούν υπέρ των εργαζόμενων.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ

Είναι υπόθεση όλων των εργαζόμενων η καταδίκη αυτών των δυνάμεων μέσα στο κίνημα. Είναι οι ίδιες δυνάμεις, που τα κόμματά τους, το ΠΑΣΟΚ, Η ΝΔ και η τωρινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζαν μνημόνια, νομοθέτησαν όλο το αντεργατικό πλέγμα ώστε να μπορούν τα μονοπώλια απρόσκοπτα να εξασφαλίζουν την  κερδοφορία τους, να μπορούν από καλύτερες θέσεις να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους και να ενισχύουν την ανταγωνιστικότητά τους.

Το μήνυμα το πήραν στην Καλαμάτα. Οι εργαζόμενοι από τις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική με την παρουσία τους έστειλαν σαφές μήνυμα: Έξω η εργοδοσία από τα Συνδικάτα.

Όλο αυτό το διάστημα , το Συνδικάτο μας πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη της μπόχας και της σήψης που αναδύεται από αυτές τις δυνάμεις μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Πρωτοστατούμε στην  οργάνωση της πάλης των εργαζόμενων του κλάδου, απέναντι στα μονοπώλια  και το πολιτικό προσωπικό τους, απέναντι στις ενώσεις τους ΕΕ-ΝΑΤΟ.

Στον αντίποδα βρίσκονται οι δικές μας ανάγκες. Στο σήμερα που υπάρχουν όλες οι δυνατότητες μέσω της εξέλιξης της τεχνολογίας και της επιστήμης να ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες μας, δεν ανεχόμαστε τον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλλουν. Δεν ανεχόμαστε την παρουσία της εργοδοσίας μέσα στις γραμμές των Συνδικάτων.

Απαιτούμε και δίνουμε μάχη να πραγματοποιηθεί Συνέδριο πραγματικά εργατικό, χωρίς νόθους και εργοδότες.

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: 19 Μάη Τακτική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση

Συνάδελφοι, Η Διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, σας καλεί σε τακτική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, στις 19...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Όλοι στο συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο Σύνταγμα

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ Παρασκευή 10/5/2024 7:00μμ Σύνταγμα (προσυγκέντρωση 6:00μμ Ομόνοια) Για...