Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των εργατών γης της Μανωλάδας με τις διεκδικήσεις τους

Δημοσιεύτηκε στις

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΗΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ

Εμείς οι εργάτες γης της Μανωλάδας και της ευρύτερης περιοχής από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και άλλες χώρες, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Κυριακή 21 Νοέμβρη στον χώρο του καμένου καταυλισμού στην Νέα Μανωλάδα, ψηφίσαμε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα.

Εμείς που δουλεύουμε σκληρά στα χωράφια και τα Θερμοκήπια, που παράγουμε προϊόντα που κατακλύζουν την Ελληνική και Ευρωπαϊκή αγορά, τα οποία φέρνουν εκατομμύρια ευρώ κέρδη προς τους εργοδότες μας και έσοδα προς το Ελληνικό κράτος, θεωρούμε επιτακτικό και αναγκαίο, μέρος αυτού του πλούτου να πάει για την βελτίωση της ζωής μας. Με βάση αυτό και την άθλια κατάσταση την οποία ζούμε, στις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας,  καθώς και την διαχρονική αδιαφορία των αρμοδίων φορέων, αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε τον δρόμο της διεκδίκησης και του αγώνα για τα αυτονόητα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Από την πολιτεία, από τα αρμόδια Υπουργεία και τους εμπλεκόμενους φορείς, την έκδοση των νομιμοποιητικών εγγράφων όλων των εργαζομένων στα χωράφια της ευρύτερης περιοχής της Μανωλάδας.
  • Την άμεση έκδοση ΑΜΚΑ όλων των εργαζόμενων και τον άμεσο εμβολιασμό ανεξαρτήτως προϋποθέσεων. Την άμεση έκδοση των εγγράφων σε όλους όσους τα έχασαν στην φωτιά του καταυλισμού.
  • Άμεσος εμβολιασμός όλων μας για τον COVID – 19.
  • Την ασφαλιστική κάλυψη όλων των εργαζομένων ιατροφαρμακευτική και συνταξιοδοτική.
  • Μέρα εργασίας και ένσημο. Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.Αξιοπρεπές μεροκάματο.
  • Πολιτεία, περιφέρεια, Δήμος και εργοδότες να δώσουν λύση στα προβλήματα στέγασης και καθαριότητας. Είναι ανάγκη να γίνουν όλες εκείνες οι αναγκαίες υποδομές ώστε να βγούμε επιτέλους από τις τρώγλες τις οποίες ζούμε.Η υγεία μας επιβαρύνεται μέσα στα νάιλον, τα κουνούπια και τις ακαθαρσίες.
  • Ενίσχυση των δομών υγείας της περιοχής με γιατρούς και νοσηλευτές για να καλύπτονται οι ανάγκες όλων των κατοίκων Ελλήνων και μεταναστών.

Εμείς οι εργάτες γης ανεξαρτήτου εθνότητας και θρησκείας,είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να αλλάξουμε την κατάσταση προς όφελος της ζωής μας και ολόκληρης της κοινωνίας.

Είμαστε άνθρωποι και όχι ζώα. Έχουμε αξιοπρέπεια και δεν θα την αφήσουμε να πνίγεται στις λάσπες και τα κουνούπια. Μας δίνει δύναμη η αλληλεγγύη από τα σωματεία του ΠΑΜΕ, τα Εργατικά Κέντρα Πάτρας, Αμαλιάδας, καθώς και από την Ομοσπονδία Τροφίμων και Ποτών.

Όλοι μαζί με αλληλεγγύη και αγώνα θα τα καταφέρουμε.

Στην συνέλευσή μας ψηφίσαμε και εκλέξαμε ομόφωνα τη συντονιστική μας επιτροπή.

ΨΗΦΙΣΜΑ της Γενικής Συνέλευσης της 21ης Νοεμβρίου 2021 

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Πάρτε πίσω 6ήμερα, σπαστά, τη δουλειά τις Κυριακές

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εξοργιζόμαστε να ακούμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι "δεν καταργείται η...

ΟΕΝΓΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΨΝΘ

Η Ε.Γ. της Ο.ΕΝ.Γ.Ε. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της Ψυχιάτρου Ρούλας Γεωργιάδη, μέλους του...