Ψήφισμα της Ελληνικής Κοινότητας Δρέσδης ενάντια στο νομοσχέδιο περιορισμού και ελέγχου των διαδηλώσεων

Η Ελληνική Κοινότητα Δρέσδης εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία και αντίθεση στο νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να καταργήσει το λαϊκό δικαίωμα στις διαδηλώσεις και στις διαμαρτυρίες, αφαιρώντας ουσιαστικά ένα βασικό μέσο διεκδικήσεων που έχουν κατακτήσει οι λαοί.

Αυτό το αντιδραστικό νομοσχέδιο δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορο κανένα μετανάστη και καμιά μετανάστρια. Οι σχεδόν 500.000 νέοι επιστήμονες και άλλοι εργαζόμενοι που μετανάστευσαν την 10ετία 2008 – 2018, δεν έφυγαν λόγω των κινητοποιήσεων, αλλά λόγω της καπιταλιστικής κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών.

Είναι προφανές ότι η επιχειρούμενη κατάργηση του δικαιώματος στη διαμαρτυρία έχει σκοπό τον περιορισμό της λαϊκής αντίδρασης στο επερχόμενο νέο κύμα πίεσης στα εργασιακά δικαιώματα, με πρόσχημα τον κορονοϊό και λόγω της οικονομικής κρίσης. Και σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Η επίφαση ότι οι διαδηλώσεις αφορούν λίγους, ενώ καταπατούν τα δικαιώματα των πολλών δεν πρέπει να γίνει δεκτή. Μόλις πριν 6 μήνες, σε έκθεση της ΕΕ καταγράφονταν για πρώτη φορά ρητά ότι οι «λαϊκές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας» είναι κίνδυνος για την ασφάλεια. Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος και στοχεύει να χειραγωγήσει τις συνειδήσεις, ειδικά της νεολαίας, αφού εμφανίζει τη συμμετοχή σε συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις, ως κάτι εν δυνάμει εγκληματικό και επικίνδυνο.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο, που θυμίζει παλιότερες σκοτεινές περιόδους στην ιστορία της Ελλάδας. Λαϊκή απαίτηση είναι η προστασία των δημοκρατικών ελευθεριών και όχι ο περιορισμός της δυνατότητας έκφρασης και δράσης του λαού που βγαίνει στο δρόμο για να διεκδικήσει το δίκιο του.