Ψήφισμα της 40ης Συνέλευσης Αντιπροσώπων της ΠΕΤ-ΟΤΕ μετά από πρόταση της ΕΣΚ για ΧΑ

Δημοσιεύτηκε στις

Πριν λίγες μέρες συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η δολοφονία του Σακτζάκ Λουκμάν, όπως και οι δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες, στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και σε άλλους αντιφασίστες οργανώθηκαν και εκτελέστηκαν από τους εγκληματίες ναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Ενώ η δίκη τους διαρκεί 6 χρόνια οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, μεταπηδούν από ένα κόμμα στο άλλο, δημιουργούν νέα φασιστικά μορφώματα και συνεχίζουν να σπέρνουν το φασιστικό-ρατσιστικό τους δηλητήριο.

Είναι εγκληματίες και δολοφόνοι γιατί είναι Ναζί! Δεν ξεχνάμε ούτε κάνουμε πίσω!

Το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του γνωρίζουν καλά ότι ο λαός έχει την δύναμη να αντιδράσει στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται. Γι’ αυτό παίρνουν τα μέτρα τους. Φέρνουν νόμους για τον περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, των διαδηλώσεων και του δικαιώματος στην απεργία. Θέλουν το εργατικό και λαϊκό κίνημα στο «γύψο». Ομάδες σαν τη Χρυσή Αυγή δρουν ως το μακρύ χέρι του κεφαλαίου, χτυπούν όποιον αντιδρά, σπέρνουν το δηλητήριο τους και συσκοτίζουν το ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος της εργατικής τάξης. Για αυτό πρέπει να έχουμε ξεκάθαρο ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της δίκης οι φασίστες θα συνεχίσουν να είναι στήριγμα των μονοπωλίων και των κυβερνήσεων τους κάθε φορά που θέλουν να χτυπήσουν την οργάνωση και την αντίδραση των εργαζόμενων και του λαού στις αντεργατικές πολιτικές που τσακίζουν τη ζωή μας. Ωστόσο, αν το δικαστήριο υιοθετήσει την άποψη της εισαγγελέως που ουσιαστικά αθωώνει τους χρυσαυγίτες είναι βέβαιο ότι οι αυτοί θα το εκλάβουν ως σήμα να εντείνουν την εγκληματική τους δράση.

Απαιτούμε να παρθεί καταδικαστική απόφαση και όλοι οι εγκληματίες – ναζιστές να βρεθούν στην φυλακή! Καλούμε όλα τα σωματεία να προχωρήσουν σε έκδοση ανακοινώσεων υπέρ της καταδίκης και από τη δικαιοσύνη της Χρυσής Αυγής. Καλούμε τους συναδέλφους της Αττικής να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση (τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας) έξω από το Εφετείο την Τετάρτη 7/10στις10πμ στο μετρό Αμπελόκηποι.

”Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον”

 

Περισσότερα

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): Εικόνες εγκατάλειψης των κτηριακών υποδομών στο κτήριο μέσης νοσηλείας, Χρονίων Παθήσεων «Προκάτ 2ΑΒ»

Όταν ο Υπουργός Εμπορίας της Υγείας, διαφημίζει  τις αναβαθμίσεις των κτηριακών υποδομών στα Νοσοκομεία,...

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία: Καμία σκέψη για τρομοκρατικές απολύσεις στο συνεργείο του ΑΓΑΤΣΑ

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΑΤΣΑ! Τις τελευταίες ώρες, εργαζόμενοι του συνεργείου...

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία : Επιστολή για σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ

Συνάδελφοι, Στις 1 και 14 Οκτώβρη χιλιάδες εργαζόμενοι έδωσαν μαζικά, μαχητικά, απάντηση στην επίθεση της...