Ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης του Συνδικάτου Επισιτισμού Ν. Κυκλάδων προς τους απολυμένους επικουρικούς εργαζόμενους του ΓΝΘ

Οι εργαζόμενοι της Επαρχίας Θήρας στον Τουρισμό – Επισιτισμό καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση μη ανανέωσης των συμβάσεων των δύο επικουρικών εργαζομένων στο Γ.Ν.Θήρας, παρά τη σχετική ρύθμιση περί παράτασης συμβάσεων επικουρικού προσωπικού έως την 31/10/2021 στα πλαίσια λήψης μέτρων κατά της πανδημίας.

Αποτελεί απαράδεκτη ενέργεια εκ μέρους της Διοίκησης της Α.Ε.Μ.Υ ΑΕ., εν μέσω πανδημίας και παραμονές του ανοίγματος του τουρισμού, η μείωση του προσωπικού του νοσοκομείου.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους του Γ.Ν.Θ. και καλούμε τη Διοίκηση της Α.Ε.Μ.Υ ΑΕ:

• να πάρει πίσω την απόφαση για μη ανανέωση των συμβάσεων των επικουρικών εργαζομένων,
  • να μετατρέψει όλες τις συμβάσεις των επικουρικών σε συμβάσεις αορίστου χρόνου και
  • να στελεχώσει το νοσοκομείο με το απαραίτητο υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία.

Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει! Θα μας βρει όλους ενωμένους απέναντί της!

Η απάντηση βρίσκεται στην αλληλεγγύη των εργαζομένων.

Να αμφισβητήσουμε τα σχέδια εργοδοτών και κυβερνήσεων που καταδικάζουν τις ζωές μας.

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗ ΔΩΣΟΥΜΕ, να είναι σίγουροι όλοι για αυτό.

Ανακοίνωση – διαμαρτυρία του Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν.Θ.

Στις 30/03/2021 το Σ.Ε.Γ.Ν.Θ. ενημερώθηκε από δύο συναδέλφους της Διοικητικής Υπηρεσίας – ειδικότητας ΔΕ Γραμματέων με σχέση εργασίας επικουρικού προσωπικού-, ότι η σύμβασή τους , παρά τη σχετική ρύθμιση περί παράτασης συμβάσεων επικουρικού προσωπικού έως την 31/10/2021 στα πλαίσια λήψης μέτρων κατά της πανδημίας (ν. 4737/2020 άρθρο 20 τεύχος Α. ΦΕΚ 204/22/10/20), δεν πρόκειται να ανανεωθεί.

Δηλώνουμε την αγανάκτηση και σαφώς την αντίθεσή μας στο γεγονός ότι εν μέσω πανδημίας που χτυπά ολόκληρη την κοινωνία , και εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου σε έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας η διοίκηση της Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. αποφάσισε για μείωση προσωπικού χαρακτηρίζοντάς το ως «πλεονάζον».

Γεγονός:

1. σε πρωτόδικη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, όπου αναγνωρίστηκε η σχέση εργασίας ΙΔΑΧ σε συναδέλφους και υποχρεώνει την Α.Ε.Μ .Υ. Α.Ε να αποδεχτεί τις υπηρεσίες τους, η τελευταία άσκησε έφεση επί της απόφασης!
  2. θέσεις εργασίας (κυρίως ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού), της μοναδικής προκήρυξης ΑΣΕΠ που εκδόθηκε και αφορά τη στελέχωση του Γ.Ν Θήρας με προσωπικό αορίστου χρόνου, είτε δεν καλύφθηκαν, είτε -έπειτα από αποχώρηση συναδέλφων- δεν αναπληρώθηκαν ποτέ!

Εύλογα αναρωτιόμαστε ποιοι έχουν σειρά.

Καταδικάζουμε τις μεθοδευμένες κινήσεις που μοναδικό σκοπό έχουν την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας και καλούμε τους πολίτες της Σαντορίνης να μας στηρίξουν στον αγώνα αυτό που δίνουμε καθημερινά.

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Εύβοιας: Για την Εργατική Πρωτομαγιά

Με αισιοδοξία και μαχητικότητα οι εργαζόμενοι της Εύβοιας τιμήσαμε την Εργατική Πρωτομαγιά, στις συγκεντρώσεις...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η Ομοσπονδία μας χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων και στον κλάδο μας στην...