Ψήφισμα σωματείων ομίλου ΦΙΛΙΠΠΟΥ κλάδου τροφίμων – ποτών

0
image_pdfimage_print

Στις 17 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήσαμε συνάντηση των συνδικαλιστικών μας οργάνων που αποτελούν τα σωματεία που δραστηριοποιούνται σε όλες τις επιχειρήσεις του ομίλου ΦΙΛΙΠΠΟΥ στον κλάδο τροφίμων και ποτών.

Η συγκεκριμένη σύσκεψη θέλουμε να συμβάλει στην ανάπτυξη κοινής δράσης στον όμιλο για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων και πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών.

Σε συνέχεια των όσων συζητήσαμε εκδίδουμε το παρακάτω ψήφισμα που αποτελεί άξονες πάνω στους οποίους θέλουμε να αναπτυχθεί η κοινή μας δράση.

Τα σωματεία μας διεκδικούν:

  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και τα δικαιώματα σε όλες τις επιχειρήσεις του ομίλου και στον κλάδο.
  • Λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας τις εργασίας σε όλες τις επιχειρήσεις του ομίλου. Να αξιοποιηθούν τα επιτεύγματα της τεχνολογίας και της επιστήμης.
  • Μέτρα προστασίας από την πανδημία χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση κανενός συναδέλφου (θερμομέτρηση, rapid test σε όλους τους εργαζόμενους, αναβάθμιση καθαριότητας, ανάλογες τροποποιήσεις σε κοινόχρηστους χώρους – παραγωγή κτλ).
  • Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής απασχόλησης (συμβάσεις με μειωμένα ωράρια ή ημέρες εργασίας ή ορισμένου χρόνου κτλ) ή παροχής εργασίας μέσω τρίτου (εργολαβική εργασία, μπλοκάκι κτλ). Όσοι συνάδελφοι εργάζονται με αυτές τις σχέσεις εργασίας να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου και πλήρους απασχόλησης, όσοι σήμερα εργάζονται μέσω τρίτου να προσληφθούν από την εταιρεία του ομίλου για την οποία παρέχεται και σήμερα η εργασία τους.
  •  Καταγγέλλουμε την εργοδοσία HQF συμφερόντων ομίλου Φιλίππου, που μόλις εχθές έφερε εργολάβο στην παραγωγή του εργοστασίου στη Μαγούλα Αττικής.
  • Δεν δεχόμαστε να εφαρμόσουμε στα σωματεία μας τις διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη που καταργούν επί της ουσίας την ίδια την ύπαρξη των συνδικαλιστικών οργάνων και θέτει να αντικατασταθούν οι ζωντανές συλλογικές διαδικασίες με ένα ή περισσότερα κλικ. Δεν θα εφαρμόσουμε το ηλεκτρονικό φακέλωμα ώστε να παραδώσουμε τα μητρώα μας στο κράτος της εργοδοσίας.
  • Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων που έχουν ψηφιστεί από όλες τις κυβερνήσεις.
  • Απορρίπτουμε το έγγραφο, που έφερε η εργοδοσία στην EMFI (πρώην ΕΒΓΑ), για την « βία και παρενόχληση της εργασίας», που έχει στόχο την συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων και την απεργία.
  • Στηρίζουμε το νεοσύστατο σωματείο στην HQF-ΜΙΜΙΚΟΣ στην Εύβοια και απαιτούμε η εταιρεία να σταματήσει την καταπάτηση ακόμα και αυτών των εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει.

Share.

Comments are closed.