Ψήφισμα από την απεργιακή συγκέντρωση στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

0

Σήμερα Τετάρτη 27 Ιούλη 2022 τα Συνδικάτα στον κλάδο τον Εμφιαλωμένων Ποτών, πραγματοποιήσαμε απεργιακή συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους συναδέλφους μας απεργούς της  ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ  και  αφού ακούσαμε τον Πρόεδρο της  Π.Ο.Ε.Ε.Π.  και  άλλους  ομιλητές,

                                                       ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ  ότι

Η Μαλαματίνα μια παραδοσιακή οικογενειακή επιχείρηση από τα πάλε ποτέ Ελληνικά νησιά  ΙΜΒΡΟ και ΤΕΝΕΔΟ,  αποτελούσε σημείο αναφοράς στο χώρο της οινοποιίας σε όλη την χώρα και ιδιαίτερα στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.  Χρέη και λόγοι ανεξάρτητοι από το προϊόν την οδήγησαν σε αδιέξοδο. Οι εργαζόμενοι επέδειξαν αξιοσημείωτη υπευθυνότητα στην προσπάθεια εξυγίανσης και ανόρθωσης της επιχείρησης, αφού συνέβαλαν με την παραχώρηση του 20 % του μισθού τους για  την  σωτηρία της.   Η αλλαγή όμως  του  ιδιοκτησιακού καθεστώτος, μέσω τραπέζης  συνοδεύτηκε  από  αρνητικές  εξελίξεις  για  τους εργαζόμενους.

                                                             ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ

α)  Την νέα διεύθυνση που καθημερινά προσπαθεί, με κυνισμό, έπαρση και αλαζονεία, ίσως  επειδή διαθέτει «μπάρμπα στην Κορώνη», να επιβάλει  καθεστώς εκβιασμού, τρομοκρατίας  και  αυθαιρεσίας  στον  χώρο  δουλειάς. 

β)  Τα διευθυντικά στελέχη που έχουν  αναγάγει το bulling σε επιστημονική μέθοδο εκφοβισμού, δεν σέβονται ούτε καν την οικογενειακή θαλπωρή των εργαζομένων, τηλεφωνούν σε ακατάλληλες ώρες στα σπίτια τους  θέτοντας  διλήμματα τρομοκρατίας  και εκβιασμού.  Το  παιδικό ερώτημα «μπαμπά θα κλείσει η ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ;  θα χάσεις  την  δουλειά  σου;» αρχίζει να αποτελεί καθημερινότητα.

Έφτασαν στο σημείο ακόμη και κατά την διάρκεια της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Σ.Σ.Ε. να απολύσουν  5 εργαζόμενους, εκβιάζοντας  έτσι  την  Διοίκηση να υποκύψει στις πιέσεις τους. Ταυτόχρονα  καλούσαν  εργαζόμενους στο γραφείο του διευθυντή και με απειλές προσπαθούσαν να τους αναγκάσουν  να  υπογράψουν  ατομικές  συμβάσεις  εργασίας!!!

Το Σωματείο κήρυξε απεργιακές κινητοποιήσεις  και  η εταιρεία προσέφυγε  στα  δικαστήρια για  να  τις κηρύξει  παράνομες, τα δικαστήρια όμως ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ το Σωματείο,  κηρύσσοντάς τες  καθ’ όλα  ΝΟΜΙΜΕΣ.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ  ότι

Αντλούμε δύναμη  για την δικαίωση από την συμπαράσταση των Σωματείων και των  εργαζόμενων  καθώς  επίσης  και από κοινωνικές  ομάδες  και  επιτροπές  που  συμμετέχουν  ενεργά,  στηρίζοντας  τον  δίκαιο  αγώνα  μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ

Την  νέα  Διοίκηση  της  εταιρείας  να  ακυρώσει  άμεσα  τις άδικες απολύσεις,  να   σταματήσει  να  προσλαμβάνει  απεργοσπάστες  ανειδίκευτους εργάτες για  την  λειτουργία  ειδικών  μηχανημάτων,  παρανομώντας  και δημιουργώντας προϋποθέσεις  για  σοβαρά  εργατικά  ατυχήματα και να καθίσει  στο  τραπέζι  των  διαπραγματεύσεων  για  την  υπογραφή  νέας  Σ.Σ.Ε..

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.