Πρωτοβάθμια Σωματεία Ρεθύμνου: Ψήφισμα Συμπαράστασης στην Αφροδίτη Ρέτζιου

Δημοσιεύτηκε στις

Τα πρωτοβάθμια σωματεία που υπογράφουμε αυτό το ψήφισμα εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Αφροδίτη Ρέτζιου που διώκεται βάσει του χουντικής κοπής και έμπνευσης νόμου Χρυσοχοΐδη για τις διαδηλώσεις.

Το έγκλημα της Αφροδίτης Ρέτζιου είναι ότι «αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις» των αστυνομικών να μην καταλάβουν οι διαδηλωτές το οδόστρωμα και να δηλώσει τα στοιχεία της στις αστυνομικές δυνάμεις (24/9/2020). Η ειρωνεία είναι πως η συγκεκριμένη κινητοποίηση είχε ως αίτημα τη λήψη μέτρων ουσιαστικής προστασίας για την υγεία και τη ζωή του λαού μέσα στην πανδημία – αντί αυτού έχουμε 33000 νεκρούς και ένα σύστημα υγείας υπό πλήρη κατάρρευση και εγκατάλειψη.

Ζητάμε να αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες κατά της Αφροδίτης Ρέτζιου και να καταργηθούν οι νόμοι που καταστέλλουν τις ατομικές και συλλογικές ελευθερίες και καλούμε την κυβέρνηση, αντί να στήνει διαδηλωτοδικεία, να ενισχύσει έστω και τώρα το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ρέθυμνο, 26/9/2022

Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Ν. Ρεθύμνου

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ρεθύμνου

Σύλλογος Γενικών – Οικογενειακών Ιατρών ΠΦΥ Ρεθύμνου

Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου

Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου

Σωματείο Προσωπικού Καθαριότητας Δημόσιων και Ιδιωτικών Κτιρίων Δήμου Ρεθύμνης

Περισσότερα

Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας για το εργατικό ατύχημα στην επιχείρηση Aluman

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ALUMAN. Σήμερα 16 Αυγούστου 2026 συνέβη σοβαρό...

Η πρόταση της ΑΣΕ στα ΔΣ ΔΟΕ-ΟΛΜΕ για το θέμα των νέων πινάκων του ΑΣΕΠ

Αυτή είναι η πρόταση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στα Δ.Σ. ΔΟΕ – ΟΛΜΕ που...

ΜΑΣ: Να καταργηθεί ο νόμος Πιερρακάκη για τα ιδιωτικά “πανεπιστήμια”! Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση!

Να καταργηθεί ο νόμος Πιερρακάκη για τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια»! Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση!...