Σάββατο, 4 Ιουλίου

Πρόσκληση των Συνδικάτων Φαρμάκου Αττικής και Βοιωτίας στους εργαζομένους της ΦΑΜΑΡ σε ευρεία σύσκεψη 26 Ιανουαρίου

image_pdfimage_print

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι εξελίξεις στον όμιλο ΦΑΜΑΡ και με το προηγούμενο και με το σημερινό ιδιοκτησιακό καθεστώς αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι τα συμφέροντα των εργαζόμενων όχι μόνο δεν ταυτίζονται με αυτά των επιχειρήσεων, αλλά βρίσκονται σε απόλυτη αντιπαράθεση. Οι επιχειρήσεις αυξάνουν και βαθαίνουν την εκμετάλλευση των εργαζόμενων σε κάθε φάση από την οποία διέρχονται, ανάπτυξη, κάμψη, αναδιάρθρωση, ανάκαμψη. Σε αυτή την κατεύθυνση διευκολύνουν και οι νόμοι που ψηφίζονται και υλοποιούνται από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Σήμερα το σύνολο των εργαζομένων εργάζεται με ατομικές συμβάσεις. Υπάρχουν συνάδελφοι 2 και 3 ταχυτήτων, με συμβάσεις ορισμένου και αορίστου χρόνου, με εργολαβίες από ICAP, ADECCO, ΓΕΝΚΑ, με διαφορετικές μισθοδοσίες, με παροχές και επιδόματα όχι στο σύνολο των εργαζομένων, με εργασία τα Σάββατα ή τις Κυριακές, κ.ά.

Μπροστά σε όλες αυτές τις εξελίξεις και με την επικείμενη αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς στον όμιλο της ΦΑΜΑΡ, για να διασφαλίσουμε πως το σύνολο των εργαζομένων θα αμείβεται και θα εργάζεται με συγκεκριμένους όρους, είναι ανάγκη η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι η έγγραφη συμφωνία μεταξύ των συνδικαλιστικών οργανώσεων, εργαζομένων και εργοδοτών που καθορίζει τους όρους αμοιβής και εργασίας, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των δύο μερών.

Η υπογραφή της πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο αποφασιστικής διεκδίκησης των εργαζομένων, γιατί η εργοδοσία ποτέ δεν εγκατάλειψε την προσπάθεια να συμπιέζει προς τα κάτω μισθούς και δικαιώματα, ακόμη και σε καιρούς
ανάπτυξης.

Μπροστά σε οποιοδήποτε σχεδιασμό της εργοδοσίας, οι εργαζόμενοι σε όλο τον όμιλο πρέπει να σταθούν ενιαία και με μοναδικό κριτήριο τα δικά τους συμφέροντα και ανάγκες, να δώσουν τη μάχη για:

  • να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας
  • να μην πραγματοποιηθεί καμία απόλυση
  • να πάψει το καθεστώς των εργολάβων (ICAP – ADECCO – ΓΕΝΚΑ)
  • να προσληφθούν όλοι οι συνάδελφοι στην ΦΑΜΑΡ
  • εργασία με σταθερό 5μερο – 8ωρο
  • αυξήσεις και νέες παροχές
  • υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Πολύτιμο όπλο στα χέρια των εργαζόμενων είναι η αλληλοστήριξη και η αλληλεγγύη με όλους τους συναδέλφους της ΦΑΜΑΡ σε όλα τα εργοστάσια και σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται! Κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να «σωθεί», αν μείνει άνεργος ο συνάδελφος του στη Γαλλία, στην Ιταλία ή όπου αλλού στον κόσμο δραστηριοποιείται η ΦΑΜΑΡ. Η τακτική του «διαίρει και βασίλευε» ωφελεί μόνο τα αφεντικά, όχι τους εργάτες!

Τα Δ.Σ. των Συνδικάτων μας, μπροστά στην ανάγκη του αγώνα για την διασφάλιση και την διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων καθώς και για την υπογραφή Επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε. καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου ΦΑΜΑΡ και τις Διοικήσεις των σωματείων τους σε ευρεία σύσκεψη την Κυριακή 26 Γενάρη και ώρα 11:00 π.μ. στην Αθήνα, στην αίθουσα της ΟΕΚΙΔΕ, στην οδό Χαλκοκονδύλη 37.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

 

 

 

Comments are closed.