Προς τους εργαζόμενους του εργοστασίου της RENAULT στη Γαλλία

Δημοσιεύτηκε στις

Προς τους εργαζόμενους του εργοστασίου της RENAULT στη Γαλλία

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 Η διοίκηση της Ρενό είναι ο ΕΝΟΧΟΣ της αυτοκτονίας του συναδέλφου σας μέσα στο εργοστάσιο της Ρενό, τα ξημερώματα της Δευτέρας 22 Απρίλη. Όμως, το καπιταλιστικό σύστημα είναι η αιτία που οδήγησε στην απόγνωση και στην αυτοκτονία τον συναδέλφου σας. Γιατί ο καπιταλισμός έχει στο DNA του την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, επιβιώνει από αυτήν.

 Η εμπειρία μας, από τα βάρβαρα μέτρα και την εξέλιξη της καπιταλιστικής κρίσης στη χώρα μας αποδεικνύει ότι οι μειώσεις μισθών, το χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις, η ανεργία, το χτύπημα σε συντάξεις και επιδόματα, η διάλυση κατακτήσεων έχουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους κερδισμένους και χαμένους τους εργαζόμενους και το λαό.

 Και στην περίπτωση της Ρενό επιβεβαιώνονται οι ευθύνες του εργοδοτικού συνδικαλισμού που υπέγραψε με την διοίκηση του ομίλου «συμφωνία ανταγωνιστικότητας», αυξάνοντας το χρόνο εργασίας και «παγώνοντας» τους μισθούς.

 Αγαπητοί συνάδελφοι,

 Εκ μέρους του ΠΑΜΕ που συσπειρώνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, παρακαλούμε να μεταφέρετε στην οικογένεια του συναδέλφου σας τα θερμά συλλυπητήρια των εργατών και εργατριών της χώρας μας.

Δεν θα γίνουμε οι σκλάβοι του 21ου αιώνα.

Η εξέγερση των εργατών του Σικάγου, της Παρισινής Κομμούνας και η Επανάσταση του Οκτώβρη, μας δείχνουν τον δρόμο.

Γυρίζουμε την πλάτη στους γραφειοκράτες συνδικαλιστές και με συσπείρωση των ταξικών δυνάμεων σε κάθε χώρο δουλειάς παλεύουμε οργανωμένα ενάντια στην εκμετάλλευση και ο πλούτος που παράγει η εργατική τάξη να γίνει κτήμα της.

  

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Περισσότερα

Το ΠΑΜΕ αποχαιρετά τον ιστορικό ηγέτη των Παλαιστινιακών Συνδικάτων Χαινταρ Ιμπραχίμ

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την βαθιά του θλίψη για την απώλεια του ιστορικού ηγέτη της...

Αλληλεγγύη στην απεργία των εργαζόμενων στις αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ

Αλληλεγγύη στην απεργία των εργαζόμενων στις αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την...

Αλληλεγγύη στον λαό και τους εργαζόμενους του Μαρόκο

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την βαθιά του θλίψη και τα θερμά του συλλυπητήρια...